Anlık Bildirim

Çin'deki akıllı telefon üretimi Hindistan'a kayıyor

Yayınlanan yeni bir rapordaki rakamlar, Çin'deki akıllı telefon üretiminin düştüğünü gösteriyor. Eğer böyle giderse teknoloji şirketlerinin yeni gözdesi Hindistan olabilir.

Çin'deki akıllı telefon üretimi Hindistan'a kayıyor Tam Boyutta Gör

Pazar araştırma şirketi Counterpoint'un yayınladığı yeni rapor, Çin'de üretilen akıllı telefonların, global tedarik zincirindeki payında düşüş olduğunu ortaya koyuyor.

Düşüş 2020 yılında da devam edecek

Yayınlanan verilerde, 2016 yılında piyasadaki dört akıllı telefondan üçünün (yüzde 75) Çin'de üretildiği belirtilirken, bu sayının 2017 yılında yüzde 74'e ve 2018 yılında ise yüzde 72'ye düştüğü yer alıyor. Geçtiğimiz yıl ise Çin'de üretilen akıllı telefonların pazar payının yüzde 68'e gerilediği açıklanırken, böylesine bir düşüşün ilk kez yaşandığına dikkat çekilmiş.

Çin'deki akıllı telefon üretimi Hindistan'a kayıyor Tam Boyutta Gör

Counterpoint şirketine göre birçok akıllı telefon şirketi, üretimi diğer bölgelere taşımış durumda. Özellikle de Hindistan'ın listede baş sırada olduğunu söyleyelim. Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl da Çin'de üretilen akıllı telefon sayısında düşüş yaşanacağı öngörülüyor. 2020 sonuna kadar Çin'de üretilen akıllı telefonların pazar payının yüzde 65'in altında olacağı belirtilirken, geçtiğimiz yıl 1.48 milyar akıllı telefon satışının gerçekleştiği de dikkat çeken rakamlar arasında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim