Anlık Bildirim

Çin, deepfake video içeriklerini yasaklama kararı aldı

Ciddi güvenlik sorunlarına yol açma potansiyeline sahip ve özel hayat ihlallerine de neden olan deepfake içerikler, Çin'de yasaklanıyor. Bu kapsamda hazırlanan yasa 1 Ocak 2020'de yürürlüğe girecek.

Çin, deepfake video içeriklerini yasaklama kararı aldı Tam Boyutta Gör

Çin Hükümeti, deepfake görüntülerin neden olduğu sorunların önüne geçmek adına bir dizi kanun yayınlama kararı aldı. 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek kanun kapsamında açık bir şekilde deepfake görüntü ya da video kullandığını belirtmeyen site ya da uygulamalar, bu tür görüntüleri yayınlayamayacak ya da paylaşamayacak.

Yapay zekâ veya sanal gerçeklik uygulamalarının kullanılıp kullanılmadığını da açık bir şekilde belirtmesi gereken mecralar, aksi davranışları halinde suç işlemiş sayılacaklar.

Çin Siber Uzay İdaresi’nin (Cyberspace Administration of China-CAC) kanun kapsamında yaptığı açıklamada, “Bahsi geçen teknolojiler; ulusal güvenliği tehlikeye atabilecek, sosyal istikrarı bozabilecek ve diğerlerinin haklarını ihlal edebilecek riskler içermektedir.” ifadelerine yer verilmiş.

Yazılım ve donanım sektöründeki gelişmelere ek olarak yapay zekâ alanındaki gelişmelerle birlikte gerçeğinden ayırt edilmesi son derece güç olan videoların iyiden iyiye artması neticesinde yasak kararı alan ilk ülke Çin değil. Geçtiğimiz ay Kaliforniya eyaleti de seçimlere 60 gün kala yayına sokulan ve politikacılara ait deepfake videoların, görüntülerin veya ses kayıtlarının suç sayılmasına karar vermişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim