Anlık Bildirim

Chrome tarayıcısına, Windows'taki mavi ekran benzeri bir özellik geliyor

Popüler internet tarayıcısı Chrome'a yeni bir özellik ekleniyor. Windows işletim sistemindeki mavi ekrana benzeyen bu özellik ekranda hata kodunu göstererek sorunun kaynağının bulunmasını sağlayacak.

Chrome tarayıcısına, Windows'taki mavi ekran benzeri bir özellik geliyor Tam Boyutta Gör

Mavi ekran olarak da adlandırılan BSoD, Microsoft işletim sisteminin üstesinden gelemediği sorunlar karşısında ekrana getirdiği hata uyarısıdır. Çeşitli hata kodlarının yer aldığı bu ekran, kullanıcının problemin nereden kaynaklandığını araştırmasına imkan tanır.

Hata kodlarının açıklaması olacak

Gelen haberlere göre popüler internet tarayıcısı Chrome, Windows işletim sistemindeki mavi ekrana benzer bir özellik alacak. Bu özelliğin geliştirilmesi geçtiğimiz Kasım ayında başladı ve mevcut Chrome Canary (v81) sürümünde "hata kodları" test edildi. Bundan böyle eğer tarayıcınız belirli bir nedenden dolayı çökerse veya hata verirse, ekrana mavi ekran benzeri hata kodu içeren bir sayfa gelecek.

Chrome tarayıcısına, Windows'taki mavi ekran benzeri bir özellik geliyor Tam Boyutta Gör

Chromium proje kaynak koduna göre Chrome'un şu anda yapılandırılmış 137 hata kodu mevcut. Adres satırına chrome://crash veya chrome://kill yazarak ulaşabileceğiniz tüm hata kodlarında, Chrome tarayıcınızın neden çöktüğüne dair açıklamalar yer alıyor. Chrome Canary v81 versiyonunda test edilen bu özelliğin ne zaman kararlı sürüme geleceği ise şimdilik açıklanmış değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim