Anlık Bildirim

Chrome 81 ile web AR daha fazla kullanıcıya ulaşacak

Android, Chrome OS, Linux, macOS ve Windows için Chrome 81 Beta yükleme paketinin geçerli sürümü yayınlandı. En önemli yeni özellik, web sayfalarına NFC ve AR desteğinin eklenmesi.

Chrome 81 ile web AR daha fazla kullanıcıya ulaşacak

Chrome 79; sanal, artırılmış, karışık ve genişletilmiş gerçeklikleri web tarayıcısına etkinleştirmeyi amaçlayan ve gelecekteki endüstri standardı WebXR'ı getiren ilk sürümdü. Chrome 81 ile Google, özellikle WebXR Hit Test API'si ile desteğini artırılmış gerçekliğe genişletiyor. Özetle bu, geliştiricilerin sanal nesneleri hem yatay hem de dikey yüzeylere doğru bir şekilde yerleştirmek için bir cihazın kamera görünümünü kullanabileceği anlamına gelir.

Chrome 81 ile beraber NFC etkileşimi de gelecek. NFC, genellikle özel bir NFC cihazı ile bir okuyucu arasında küçük miktarlarda veri iletmek için kısa mesafeli bir kablosuz teknoloji olan Yakın Alan İletişimi anlamına gelir.

Web için artırılmış gerçeklik

Chrome 81, her ikisi de artırılmış gerçekliği desteklemek için tasarlanmış iki yeni etkileyici özellik ekliyor. İlk olarak Chrome 79'da etkinleştirilen WebXR Cihaz API'sı artık artırılmış gerçekliği destekliyor. Ayrıca, nesneleri gerçek dünya görünümüne yerleştirmek için bir API olan WebXR Hit Test API'sı için de destek eklendi.

Chrome 81 ile web AR daha fazla kullanıcıya ulaşacak Tam Boyutta Gör

Chrome 81 beta test aşamasına girdi ve Mart ayı ortalarında istikrarlı sürümünün başlaması bekleniyor. NFC ve AR özellikleri ile birlikte, web tarayıcısının bu sürümü, kullanıcıları güvenli olmayan indirmeler konusunda da uyaracak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim