Anlık Bildirim

Cep telefonlarına yeni bir vergi geldi

Cep telefonlarına yüzde 1 oranında yeni bir vergi geldi. Cep telefonları, fikir ve sanat eserlerinin çoğaltılmasına yaradığı için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yüzde 1 oranında vergilendirildi

Cep telefonlarına yeni bir vergi geldi Tam Boyutta Gör

Bugün Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile cep telefonlarına yüzde 1 ek vergi geldi. Yurt dışından getirilen telefonların ithalat bedeli, yerli telefonların ise imalat bedeli üzerinden yüzde 1 oranında “fikir ve sanat vergisi” alınacak. Düzenleme 19 Mart tarihinde yürürlüğe girecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, fikir ve sanat eserlerinin çoğaltılmasına yarayan ürünlerden yüzde 0.5 ile yüzde 3 arasında değişen oranlarda vergi alıyor. Bugüne kadar CD, DVD ve USB bellek gibi cihazların dahil olduğu bu vergi kapsamına akıllı telefonlar da katıldı.

Yeni düzenleme ile birlikte 19 Mart tarihinden itibaren yurt dışından getirilen telefonların CIF bedelinin yüzde 1’i, yerli telefonların imalat bedelinin yüzde 1’i Kültür ve Turizm Bakanlığı’na üretici veya ithalatçı tarafından ödenmek zorunda olacak.

Televizyonlardan yüzde 2 oranında alınıyor

2013 yılında yürürlüğe giren karar ile televizyon, monitör ve projektörlerden yüzde 2 oranında “Fikir ve sanat vergisi” alınıyor. CD, DVD, USB bellek, hafıza kartı vb. depolama cihazlarından yüzde 3 oranında vergi alınıyor. Bugün yayınlanan kararda bu oranlarda değişiklik yapılmadı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20296 kez okundu.
205 kişi, toplam 216 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
telefon, vergi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim