Anlık Bildirim

Bulgaristan, Volkswagen'e sunduğu teşviki ikiye katladı

Alman üretici Volkswagen'in Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye yatırımını askıya alması Bulgaristan'ı umutlandırdı. Yeni fabrika yatırımı için Volkswagen'e sunulan teşvik teklifi ikiye katlandı.

Bulgaristan, Volkswagen'e sunduğu teşviki ikiye katladı Tam Boyutta Gör

Volkswagen’in Suriye’deki operasyonları sebep göstererek yeni fabrika yatırımını askıya alması, Türkiye’nin en büyük rakibi konumundaki Bulgaristan’ı harekete geçirdi.

Dün Alman basınında çıkan haberlerde Barış Pınarı Harekatı’nın Volkswagen tarafında endişeye yol açtığı ve yönetim kurulunda “Bu koşullar altında Türkiye için oylama yapılamayacağı” görüşünün ağır bastığı belirtilmişti. Bu fırsattan yararlanmak isteyen Bulgaristan’ın devlet teşviki teklifini ikiye katlamaya hazır olduğu ifade ediliyor.

Volkswagen henüz bir yanıt vermedi

Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine konuşan Bulgaristan eski cumhurbaşkanı Rosen Plevneliyev, “yeni fabrika için teklif ettiğimiz devlet teşvikini iki kat artırmaya hazırız” mesajı verdi. Başkent Sofya merkezli Bulgar otomotivciler birliğinin başkanı olan Plevneliyev, “Volkswagen şirketine 135 milyon euro yerine 250-260 milyon euro teklif etmenin bir yolunu bulduk” şeklinde konuştu.

Üzerine demiryolu ve otoyol bağlantıları ile tramvay gibi altyapı eklendiğinde teklif miktarının 800 milyon euroya yükseldiğine dikkat çeken Plevneliyev, söz konusu devlet teşvik miktarı konusunda AB Komisyonu ile de görüşüldüğünü kaydetti.

Plevneliyev teklifin VW'ye iletildiğini, henüz bir yanıt almadıklarını da belirtti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9633 kez okundu.
44 kişi, toplam 45 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, volkswagen yatırım ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim