Anlık Bildirim

Bu gece Türkiye'den izlenebilen yılın son Ay tutulması gerçekleşecek

Bugün Türkiye'den net bir şekilde görülebilecek 2020'nin son Ay tutulması gerçekleşecek. Tutulma, Çilek hasadına denk geldiği için Çilek Ay'ı olarak adlandırılıyor.

Bu gece Türkiye'den izlenebilen yılın son Ay tutulması gerçekleşecek Tam Boyutta Gör

Bugün (5 Haziran) parçalı Ay tutulması yaşanacak. Tutulma Türkiye’den de çıplak gözle izlenebilecek. Bugünkü tutulma, Çilek Ay’ı olarak adlandırılıyor.

Tutulma dolunay sırasında gerçekleşecek. Saat 20.45’te başlayacak ve saat 22.24’te en belirgin halini alacak. Çıplak gözle izlenebilecek.

Bugünkü tutulmaya Çile Ay’ı adının verilmesinin tutulmanın görünümüyle bir ilgisi bulunmuyor. Kuzey Amerika’da çilek hasadı Haziran ayında yapılıyor. Bu nedenle Haziran ayındaki tutulmalara Çilek Ay’ı adı veriliyor. Ancak bu tutulma Kuzey Amerika’da gözükmeyecek.

Haziran ayında ikinci bir gökyüzü olayına daha tanık olacağız. 21 Haziran tarihinde parçalı Güneş tutulması yaşanacak. Türkiye’den kısmen seyredilebilecek. Bir sonraki Ay tutulması olayı ise 5 Temmuz’da gerçekleşecek. Bu tutulmayı Türkiye’den göremeyeceğiz. Bugünkü ay tutulması haricinde 2020 yılı içerisinde Türkiye’den net bir şekilde gözlemlenecek başka tutulma olmayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8107 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ay tutulması, çilek ayı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim