Anlık Bildirim

Bozdoğan Füzesi ilk güdümlü atış testini başarıyla tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Görüş İçi Hava-Hava Füzesi Bozdoğan'ın yerden yapılan ilk atış testlerini tamamladığını duyurdu. 2020'de yapılacak testlerin ardından TSK envanterine girecek

Bozdoğan Füzesi ilk güdümlü atış testini başarıyla tamamladı Tam Boyutta Gör

Tübitak-Sage tarafından geliştirilen Görüş İçi Hava-Hava Füzesi Bozdoğan’ın ilk güdümlü atış testleri başarıyla gerçekleştirildi. Bozdoğan’ın yerden yapılan atışta hedef uçağı vurduğu anları Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank paylaştı.

Bozdoğan, Göktuğ projesi kapsamında geliştirilen yüksek performanslı hava-hava füze sistemlerinden bir tanesi. Orta-uzun menzilli bir füze olan Bozdoğan, görüntülemeli kızıl ötesi arayıcı başlığa sahip olmasının yanı sıra gelişmiş karşı-karşı tedbir yetenekleri ve her açıdan atış yeteneğiyle öne çıkıyor. Bozdoğan’ın Türk Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan AIM-120 AMRAAM’ların yerini alması bekleniyor.

2013 yılından beri üzerinde çalışılan Bozdoğan, uçaktan test atışlarının da tamamlanmasının ardından TSK envanterine girecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünyada sadece 9 ülke tarafından üretildiğini söylediği havadan havaya füzemiz milli muharip uçağımıza ve F-16 savaş uçaklarımıza monte edilecek. Bozdoğan Füzesi’nin 2020 yılında yapılacak testlerin ardından TSK envanterine gireceği açıklandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5074 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, yerli füze sistemleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim