Anlık Bildirim

Boston Dynamics, insansı Atlas robotunun zorlayıcı parkur videosunu paylaştı

Boston Dynamics, insana benzer iki ayaklı Atlas robotunun yeni videosunu paylaştı. Robot, kurulan zorlayıcı parkurda oldukça rahat dolaşabiliyor ve engelleri takla atarak aşabiliyor.

Boston Dynamics, insansı Atlas robotunun yeni videosunu paylaştı Tam Boyutta Gör

Robot tasarım firması Boston Dynamics, yeni yetenekler kazanan Atlas robotunun parkur videosunu paylaştı. Videoda yer alan iki ayaklı atlas robotlarının yüksek engellerden atladığı, denge aletinin üzerinden geçtiği görülürken, izleyicilere mükemmel bir teknoloji gösterisi sunuyor.

Robotun, gördüklerine göre davranışlarını uyarlayabildiğini ifade eden Boston Dynamics, hareketlerin herhangi bir şekilde planlanmadığını ve bağımsız gerçekleştiğini söylüyor. Yaklaşık 1,5 metre boyu ve 86 kilo ağırlığa sahip robot, 28 derecelik hidroliği yardımıyla akrobatik hareketler yapabiliyor.

Atlas, öğrenerek daha çok gelişiyor 

Boston Dynamics, insansı ve güçlü robotları daha yetenekli hale getirmek için parkuru tasarlarken, mükemmel bir test etkinliği olarak görüyor. Atlas kontrolleri lideri Benjamin Stephens, ''Sınırlarını nasıl zorlayabileceğimizi araştırıyor ve yüzüstü düşüp tekrar ayağa kalkıp deneyim kazanan robotların nasıl inşa edileceği konusunda çok şey öğreniyoruz’’ dedi. Boston Dynamics'in Atlas robotunun, kazanılan deneyimler ile beraber daha çok gelişeceğini söyleyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11711 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Boston Dynamics, Diğer Bilim ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim