Anlık Bildirim

Boring Company'nin inşa ettiği tünellerde ulaşımın hangi araçlarla sağlanacağı netleşti

Elon Musk'ın sahibi olduğu Boring Company, 'Loop' adını verdiği yeraltı ulaşım sisteminde kullanılacak araçların Tesla Model S, X, 3 olduğunu açıkladı ve istasyonların konsept görüntüleri paylaştı.

Boring Company'nin inşa ettiği tünellerde ulaşımın hangi araçlarla sağlanacağı netleşti Tam Boyutta Gör

Yüzeydeki istasyon

Elon Musk’ın başta şaka olarak ortaya attığı fakat sonrasında gerçeğe dönüşerek trafik yoğunluğunu azaltmaya yönelik ciddi projeler yürüten Boring Company’nin stratejisi netleşmeye başladı.

Boring Company ilk ortaya çıktığından bu yana asıl amaç tüneller inşa ederek insanlara alternatif bir ulaşım sağlamaktı fakat bu tünellerdeki ulaşımın nasıl sağlanacağına ilişkin planlar zaman zaman değişikliğe uğradı. Geçtiğimiz aylarda Las Vegas’taki tünel kazısının tamamlanması ve projenin bitimine yaklaşılmasıyla birlikte şirketin “Loop” olarak adlandırdığı ulaşım sisteminden de yeni detaylar geldi.

Boring Company'nin inşa ettiği tünellerde ulaşımın hangi araçlarla sağlanacağı netleşti Tam Boyutta Gör

Yeraltı istasyonu

Şirketin ‘sıkça sorulan sorular’ sekmesini güncellemesiyle birlikte tünellerde kullanılacak araçlar da belli oldu:

Loop; yolcuların duraklar arasındaki ana tünellerde otonom elektrikli araçlar ile 240 km/s hızda seyahat edebildiği tamamen elektrikli, sıfır emisyonlu, yüksek hızlı bir yeraltı toplu ulaşım sistemidir. Loop sisteminde otonom olarak hareket edecek araçlar Tesla Model S, X ve 3’tür.

Tünellerdeki ulaşımın Tesla araçlarıyla yapılacağı zaten onaylanmıştı fakat bunun için halihazırdaki modellerin mi kullanılacağı yoksa sadece bu amaca odaklı yeni araçların mı geliştirileceği bilinmiyordu.

Boring Company'nin inşa ettiği tünellerde ulaşımın hangi araçlarla sağlanacağı netleşti Tam Boyutta Gör

Yeraltı - açık hava istasyonu

Şirket, yeni Loop sisteminde kullanılacak araçların yanı sıra yüzey, yeraltı ve yeraltı açık hava olmak üzere üç farklı istasyon türünün de konsept görüntülerini paylaştı. Tüm bu bilgilerin Las Vegas projesinin bitimine yakın bir tarihte paylaşılması, akıllara bu bölgedeki ulaşım sistemine özel olabileceği ihtimalini getirse de bu konuda henüz net bir açıklama yok.

Tesla’nın San Bernardino bölgesindeki bir başka tünel projesi için 12 kişilik elektrikli yolcu minibüsü üreteceğine dair haberler ortaya çıkmıştı. Fakat şirketten bu haberleri doğrulayan resmi bir açıklama gelmedi. Şirket tarafından yapılan bir başka açıklamaya göre tünellerdeki ulaşımın fiyatı diğer toplu taşıma sistemleriyle aynı ya da daha ucuz olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4019 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elon musk, boring company ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim