Anlık Bildirim

Boeing ve Airbus, uçakları etkilediği için 5G’nin ertelenmesini talep ediyor

Havacılık sektörünün iki dev şirketi Airbus ve Boeing, ABD hükümetine çağrıda bulunarak 5G teknolojisine geçişin ertelenmesini talep etti. 5G'nin uçaklarda parazite neden olabileceği belirtildi.

Boeing ve Airbus, 5G’nin ertelenmesini istiyor Tam Boyutta Gör

Mobil dünyada 5G teknolojisine geçiş heyecanı sürerken dünyanın en büyük havacılık firmalarından Boeing ve Airbus, ABD hükümetinden 5G teknolojisi hakkında ilginç talepte bulundu. 5G’ye tam geçişin ertelenmesini talep etti.

ABD’de 5G teknolojisi test amacıyla kısıtlı bir şekilde kullanılıyor. 5 Aralık 2021’de AT&T ve Verizon operatörleri tarafından 3.7-3.8 GHz frekans bantları kullanılarak 5G hizmeti sunulacak ve böylelikle ülke genelinde 5G’nin yaygın kullanımına başlanacaktı. 5G sinyallerinin uçaktaki radyo altimetreleri ve hassas elektronik ekipmanlarda parazitlenmeye yola açabileceği endişesi nedeniyle Federal Havacılık İdaresi (FAA) tarafından 5G geçişi 5 Ocak 2022'ye ertelenmişti. Airbus ve Boeing bu sürenin daha da ertelenmesini talep ediyor.

İki dev şirketin CEO’ları tarafından imzalanarak ABD Ulaştırma Bakanı’na gönderilen mektupta, “5G teknolojisinin yaydığı sinyallerin, uçakların güvenli şekilde çalışma yeteneğini olumsuz yönde etkileyebilecek parazitlere neden olabileceği” endişesinin devam ettiği belirtildi. 5G sinyallerinin özellikle de uçakların düşük görüş koşullarında güvenli iniş yapılması için kullanılan radyo altimetrelerini etkilediği belirtildi.

Boeing ve Airbus, 5G’nin ertelenmesini istiyor

5G konusunda yapılan bir araştırmaya atıfta bulunulan mektupta, “Eğer Federal Havacılık Dairesi (FAA) 2019’da buna onay verseydi şimdiye kadar yaklaşık 345 bin yolcu uçağı ve 5 bin 400 kargo uçağı gecikme, sapma veya iptallerle karşı karşıya kalacaktı.” ifadesi paylaşıldı

ABD’nin yanı sıra Fransa'da da benzer tereddütler mevcut. 5G sinyallerinin uçak ekipmanlarında parazite neden olabileceği gerekçesiyle Fransız yetkililer uçaklarda 5G özellikli telefonların kapatılmasına karar vermişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim