Anlık Bildirim

Boeing'in elektrikli uçan taksisi ilk uçuşunu yaptı

Boeing'in alt şirketi Wisk Aero'nun kısa mesafeli taşımacılıkta kullanmak için geliştirdiği eVTOL aracı ilk uçuşunu yaptı. Geliştirme çalışmaları süren uçak hangi özelliklere sahip?
Boeing'in elektrikli uçan taksisi ilk uçuşunu yaptı Tam Boyutta Gör
Boeing'in elektrikli taksi şirketi Wisk Aero'nun eVTOL uçağı Los Angeles'da ilk uçuşunu yaptı. Uçuşla ilgili bir video yayınlandı.

Wisk şirketi 2010 yılında Zee Aero ismiyle kuruldu. Daha sonra Kitty Hawk şirketiyle birleşen firma beşinci jenerasyon elektrikli hava taksisini geliştirdikten sonra Boeing'den yatırım alarak Wisk adını aldı. En son olarak da şirketin tamamını satın alan Boeing ileride kısa mesafeli uçuşlarda kullanılmak üzere eVTOL aracını geliştirmeye devam ediyor.

6. jenerasyonunun geliştirildiği elektrikli uçak 4 kişi taşıyabiliyor ve 145 km menzile sahip. Otonom uçuş özelliğine de sahip olan uçak 15 dakikada şarj olabiliyor.

Boeing'in elektrikli uçan taksisi ilk uçuşunu yaptı Tam Boyutta Gör

eVTOL (Elektrikli dikey iniş kalkış yapabilen) uçaklar günümüzde popüler hale gelmiş durumda. Birçok şirket eVTOL tipinde uçaklar geliştiriyor. Bu alanda faaliyet gösteren Jetson One firması bu ay içinde İtalya'da sertifika alan ilk eVTOL aracı olmuştu. Gelecekte kısa mesafe taşımacılıkta kolay kalkış ve iniş yapabilen eVTOL araçlarının yaygınlaşması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim