Anlık Bildirim

BMW'nin dalga geçilen devasa böbrek ızgarası satışları artırdı

BMW yeni otomobillerinde radyatör ızgarasını büyütmesi ile alay konusu olmuştu. Ancak satış rakamları devasa böbrek ızgaraya sahip modellerin beklenenden daha iyi sattığını ortaya koydu.
BMW'nin dalga geçilen devasa böbrek ızgarası satışları artırdı Tam Boyutta Gör
BMW son yıllarda piyasaya sürdüğü modellerde karakteristik böbrek ızgarayı daha da büyüttüğü için ciddi şekilde eleştirilmiş ve hatta alay konusu olmuştu. Öyle ki birçok BMW tutkunu bu ekstrem tasarım dilinin -özellikle de radyatör ızgarasının boyutundaki çarpıcı artışın- satışlar üzerinde olumsuz bir etkisi olacağını düşünüyordu.

Ancak bu endişeler haklı çıkmamış görünüyor. Şirketin bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin son ABD satış rakamları, markanın ayırt edici ızgara tasarımına sahip araçlarının olağanüstü iyi bir performans gösterdiğini ortaya koydu. Yani devasa böbrek ızgaralı modeller beklenenden çok daha iyi satıyor.

BMW'nin dalga geçilen devasa böbrek ızgarası satışları artırdı Tam Boyutta Gör

Büyük radyatör ızgarası ters etki yaptı

2023'ün ikinci çeyreğinde 4 Serisi, 7 Serisi ve iX satışlarında bir önceki yılın aynı dönemine göre önemli bir artış oldu. Yayınlanan rapor 159.000 dolar gibi yüksek bir başlangıç fiyatına sahip olmasına rağmen XM SUV modelinin bile başarılı bir performans sergilediğini gösteriyor.

BMW'nin dalga geçilen devasa böbrek ızgarası satışları artırdı Tam Boyutta Gör

Görünen o ki BMW'nin her türlü eleştiriye rağmen radyatör ızgarasını büyütme stratejisi haklı çıktı. Rakamlar Alman markanın bu tutumuna bağlı kalma duruşunu destekliyor. İkinci nesil 4 Serisi satışları 13.765 adede ulaşarak bir önceki yılın aynı dönemine göre %107.1 artış gösterdi.

BMW'nin dalga geçilen devasa böbrek ızgarası satışları artırdı Tam Boyutta Gör
Yeni BMW 7 Serisi de devasa ızgarasıyla otomotiv dünyasını şoke etmişti ancak büyük sedan 2023'ün ikinci çeyreğinde %66.1 artışla 2.311 alıcı buldu. BMW iX elektrikli SUV satışları daha da yükselerek %282.5 artışla 4.135 adede ulaştı.

Selefinden daha büyük bir ızgaraya sahip BMW X1, %138.4'lük bir artışla 4.032 adet sattı. Son olarak üst düzey XM SUV modelinin 2023'ün ikinci çeyreğinde 762 adet sattığını belirtelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6152 kez okundu.
19 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, BMW ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim