Anlık Bildirim

BMC, zırhlı SUV modeli Tulga'yı IDEF 21'de tanıttı

Türkiye'nin önde gelen savunma araçları üreticilerinden BMC, IDEF 2021'de görücüye çıkardığı Tulga zırhlı SUV'nin seri üretimine hazırlanıyor.

BMC, zırhlı SUV modeli Tulga'yı IDEF 21'de tanıttı Tam Boyutta Gör

BMC, İstanbul'da düzenlenen IDEF 21 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda, Tulga zırhlı SUV modelini sergiledi. Tulga'nın, Türkiye'de üretilen ve Türk ordusunun özel kuvvetleri tarafından kullanılmak üzere tasarlanan, bu sınıfın ilk arabası olduğu belirtiliyor.

Sivillere satılmayacak

Modelin dışarıdan daha çok sivil bir SUV gibi görünmesine rağmen, içinde askeri gelişmeler gizli. Tulga kamyonetin temel ağırlığı 6 ton, yolcu kapasitesi ise 5 kişidir. Gerekirse, zırhlı araç hızlı bir şekilde silah sistemleri ile donatılabilir. Kamyonetin temel mayın koruması, 3 kg'a kadar olan bir mayınlara dayanıklı olarak tasarlanmış. Ayrıca otomobil tasarımcıları, zırhlı aracı, entegre bir gece görüş cihazı, klima ve tamamen dijital bir gösterge paneli ile çok yönlü kameralarla donatmışlar.

BMC, zırhlı SUV modeli Tulga'yı IDEF 21'de tanıttı Tam Boyutta Gör

Tulga'nın -32 ila +50 derece arasındaki sıcaklıklarda çalışabildiği belirtiliyor. Zırhlı aracın ön ve arka süspansiyonları bağımsız çift salıncaklı olup, 250 beygir gücü ve 800 Nm tork üreten 4,5 litrelik dizel motor kullanılmış. Tulga 130 km/s azami hıza sahip. Menzili ise 400 kilometre. Şirket yetkilileri, aracın sivil halka satılmayacağını, ancak askeri amaçlar, özellikle asker ve devriye taşımacılığı için özel olarak üretildiğini söyledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim