Anlık Bildirim

Blue Origin’in William Shatnerlı uçuşu bugün yapılıyor: Nasıl izlenir

Jeff Bezos’un uzay şirketi Blue Origin bugün ikinci uçuşunu gerçekleştirecek. Bu uçuş, Star Trek filmlerinde Captain Kirk’ü canlandıran William Shatner’i ve diğer üç mürettebatı uzaya gönderecek.

Blue Origin’in William Shatnerlı yeni uçuşu bugün yapılıyor Tam Boyutta Gör

Ünlü milyarder Jeff Bezos’un havacılık ve uzay araştırma şirketi Blue Origin’in ikinci görevi bugün yapılacak. Mürettebatı taşıyacak olan New Shepard roketi bugün TSİ 15.30’da Van Horn, Texas’ta bulunan tesisten uzaya fırlatılacak. Uçuşun normalde dün yapılması gerekiyordu ancak bölgedeki şiddetli rüzgârlar bugüne ertelenmesine sebep oldu.

Bu görev, Star Trek serisinde Captain Kirk’ü canlandıran 90 yaşındaki William Shatner’ı da taşıyacağı için ayrı bir önem taşıyor. Shatner, eğer görev başarılı olursa, uzaya giden en yaşlı insan olarak tarihe geçecek. Bu unvan, Jeff Bezos ile birlikte temmuz ayında uzaya giden 82 yaşındaki pilot Wally Funk’a aitti.

Blue Origin’in William Shatnerlı yeni uçuşu bugün yapılıyor Tam Boyutta Gör

Görev için oldukça heyecanlı olduğunu belirten William Shatner uçuşla ilgili,  “Uzayı görmek istiyorum, Dünya’yı görmek istiyorum,  Dünya’yı kurtarmak için ne yapmamız gerektiğini görmek istiyorum” ifadelerini kullanarak asıl motivasyonunun “bir vizyona sahip olmak” olduğunu belirtti.

Fırlatılışın gerçekleşeceği Van Horn kasabasının Belediye Başkanı Beecky Webster da görev için heyecanlı olduğunu ve çok büyük bir Star Trek hayranı olduğunu belirtti: “Kaptan Kirk’ün gerçekten uzaya gitme zamanı geldi. Bunun için çok heyecanlıyım. Kaptan Kirk, benim bilim kurguya ve uzaya ilgi duymamı sağlayan en büyük nedenlerden biri.”

Dört kişilik mürettebat bugün uzaya çıkıyor

Görevde Shatner’ın yanı sıra üç kişi daha bulunacak. Planet’s Lab’ın kurucusu Chris Boshuizen, mikrobiyolog Glen de Vries ve Blue Origin’den Audrey Powers, William Shatner ile birlikte 10 dakikalığına hayatlarında unutamayacakları bir deneyim yaşayacaklar.

Blue Origin’in William Shatnerlı yeni uçuşu bugün yapılıyor Tam Boyutta Gör

Blue Origin’in ilk mürettebatlı uçuşu 20 Temmuz 2021’de yapılmış, şirketin CEO’su Jeff Bezos ve diğer üç mürettebatı uzaya göndermişti. Bugünkü uçuş da buna benzer olacak. TSİ 15:30’da yapılacak olan fırlatılışı buradan izleyebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim