Anlık Bildirim

Birleşik Arap Emirlikleri'nde artık FaceTime aramaları yapılabiliyor

Birleşik Arap Emirlikleri'nde FaceTime ve WhatsApp gibi arama uygulamaları uzunca bir süredir engelliydi. Ancak ülkede FaceTime aramalarına yönelik kısıtlamaların kaldırıldığı bildiriliyor.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde FaceTime aramaları yapılabiliyor Tam Boyutta Gör

Apple'ın görüntülü ve sesli konuşma uygulaması FaceTime, hayatımıza girdiği 2010 yılından bu yana Birleşik Arap Emirlikleri'nde kullanılamıyor. Ancak yıllardır devam eden bu kısıtlama, en azından kısa bir süre için gevşetilmiş olabilir.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde 10 Ekim itibarıyla FaceTime aramaları yapılabiliyor. Ancak söz konusu politika değişikliğinin kalıcı olup olmadığı belli değil. Ülkede Skype ve WhatsApp gibi diğer arama uygulamaları ise hala engelli durumda.

FaceTime aramalarındaki engelin neden kaldırıldığı henüz bilinmiyor. Ne Apple kanadından ne de Birleşik Arap Emirlikleri'nin Telekomünikasyon ve Dijital Devlet Düzenleme Kurumu'ndan konuyla ilgili yapılmış herhangi bir resmi açıklama yok.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde FaceTime aramaları yapılabiliyor Tam Boyutta Gör

Sebep Dubai'deki fuar mı?

Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük şehri olan Dubai, 1 Ekim'den bu yana büyük bir fuara ev sahipliği yapıyor. Önümüzdeki yılın Mart ayına kadar açık kalacak fuar alanında ziyaretçiler WhatsApp ve FaceTime aramaları gerçekleştirebiliyorlar.

Birleşik Arap Emirlikleri hükümetinin FaceTime'ın fuar alanı dışında da kullanılmasına izin vermiş olabileceği düşünülüyor. Zira daha önce de belirttiğimiz gibi WhatsApp ve Skype'ı fuar alanı dışında kullanabilmek hala mümkün değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13175 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
facetime, Apple ve
2 etiket daha Telefon Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim