Anlık Bildirim

Bir Dota daha olmayacak: Blizzard tedbir alıyor

Bundan böyle Blizzard oyunları içerisinde oyuncular tarafından geliştirilen özel modların yayın hakları yine firmada kalacak. Böylece Dota 2 gibi önemli projeler firmaya yarayacak.

Bir Dota daha olmayacak: Blizzard tedbir alıyor Tam Boyutta Gör

Oyun dünyasının en ilginç gelişmeleri listelendiğinde Dota 2 muhakkak önemli bir yere sahip olacaktır. Blizzard bünyesi altındaki Warcraft 3 oyunundan doğan Dota 2 sonrasında Valve çatısı altına girmişti. Blizzard artık buna izin vermeyecek.

Çareyi bunda buldu

Oyunda dünyasında 10-15 yıl öncesini yaşayanlar Dota 2 macerasını hatırlayacaktır. Warcraft 3 harita editörü kullanılarak Icefrog tarafından hazırlanan Defense of Ancients modu, Icefrog'un Valve tarafından işe alınması sonrasında Dota 2 olarak karşımıza çıkmıştı. Aynı anda en çok oyuncunun oynadığı oyun ünvanına sahip Dota 2 önemli espor mücadelelerine ev sahipliği yapıyor. Ayrıca Steam üzerinde en çok indirilen oyunlardan birisi.

Blizzard beklemediği bu gelişme karşısında Heroes of Storm oyununu piyasaya sürmüş ancak istediği ilgiyi toplayamamıştı. Bundan sonra Blizzard bünyesindeki oyunlardan çıkan yan oyunlar yine firmaya ait kalacak.

Kabul Edilebilir Kullanım Sözleşmesi içerisinde değişikliğe giden Blizzard, bundan sonra oyunlarında oyuncular tarafından oluşturulacak tüm özel oyunların yayın haklarına sahip olacak. Yani oyunda geliştirilen oyunda kalacak.

Blizzard bir kez daha Dota 2 olayı yaşamak istemiyor. Yetenekli geliştiricilerin elinden çıkacak ilgi çekici modların Blizzard bünyesinde kalması potansiyel başarıları da şirkete yansımasını sağlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim