Anlık Bildirim

Binance kurucusu Changpeng Zhao istifa etti, mahkemeye çıkacak

Bugüne kadar kripto para piyasasına yön veren en büyük oyuncu konumundaki Binance kurucusu Changpeng Zhao’nun istifa ettiği iddia edildi. Binance borsası 4.3 milyar dolar tazminat ödeyecek. 
Binance Tam Boyutta Gör
Kripto para piyasasında kontrolsüz satış, düzenleme dışı halka arz, manipülasyon, yaptırımlara uymamak ve kara para aklama gibi konularda sürekli zorlayıcı olmaya çalışan ABD nihayet istediğini aldı. İddialara göre piyasanın en büyüğü Binance borsasının kurucusu ve patronu istifa etti.

Kripto para dünyasında yeni dönem

Günlük 15 milyar dolara yakın hacmi ile en fazla kazanan kripto para borsası olan Binance, kurucusu Changpeng Zhao’yu da bir dönem 90 milyar dolar servetle en zengin kişiler arasına sokmuştu. Bununla birlikte ABD kurumları da baskılarını arttırmış ve Binance’in kurallara uygun bir borsa haline gelmesini istemişti.

Uzun zamandır devam eden davalar ve soruşturmalar sonrasında bu hafta şok bir haber geldi. Changpeng Zhao’nun kendisine yöneltilen kara para aklamaya yönelik sorumlulukları yerine getirmeme suçlamasını kabul ettiği ve istifa ettiği iddia edildi.

Duyurunun Savunma Bakanlığı ve Binance arasındaki uzlaşma anlaşmasının parçası olduğu iddia ediliyor. Bu uzlaşmada Binance borsası 4.3 milyar dolar tazminat karşılığında aleyhindeki suçlamaları düşürecek ancak CZ şahsına yönelik suçlamalar için mahkemeye çıkacak. Kısa süre önce Binance borsasına ait soğuk bir cüzdandan çevrim içi cüzdana 4 milyar dolar civarında USDT transfer edilmişti.

Bundan sonra neler olacağını hiç kimse bilmiyor. Binance borsası tamamen CZ egemenliğinde hareket eden ve piyasaya yön veren bir platformdu. En azından uzun yıllardır piyasayı meşgul eden önemli bir dava kapanmış oldu. Önemli olan kripto para piyasasının buna ne tepki vereceği.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4860 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), Binance ve
2 etiket daha Teknoloji Haberleri Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim