Anlık Bildirim

Bill Gates ve Warren Buffet nükleer enerji santrali kuruyor: Enerji sektörünü değiştirecek

Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Bill Gates ve Warren Buffet, temiz enerji üretimi için ABD’nin Wyoming eyaletinde bir nükleer santral kuracaklarını duyurdu.

Gelen haberlere göre dünyanın en zengin 10 insanı arasında yer alan Warren Buffet ve Bill Gates, bir nükleer santral kurmayı planlıyor.

Warren Buffet ve Bill Gates Tam Boyutta Gör

The Guardian’ın haberine göre bu santralin ABD’nin Wyoming eyaletinde yer alan Kemmerer isimli ilçede inşa edilmesine karar verildi. Açıklamalara göre tesis, 2025 yılına kadar kapatılması planlanan bir kömür santralinin yerine kurulacak ve 2600 nüfuslu ilçede birçok insana iş imkânı sağlayacak.

Temiz enerji üretmeyi hedefleyen santral, Bill Gates’in enerji şirketi Terrapower ile Warren Buffet’ın Berkshire Hathaway isimli şirketinin sahip olduğu PacifiCorp tarafından yürütülen ortak bir çalışma kapsamında inşa edilecek.

TerraPower CEO’su Chris Levesque de yaptığı açıklamalarda, “Yenilikçi teknolojimiz, enerji sistemlerini değiştirecek. Bunun yanı sıra da Wyoming’de yeni iş imkânları yaratarak güvenli elektrik üretimi sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Planlanan tesis Tam Boyutta Gör

‘Natrium, sektörü değiştirecek’  

The Guardian’a göre Natrium (sodyum) teknolojisine dayanacak olan santral, bölgede 250.000 eve hizmet edecek olan 345 megavatlık sodyum soğutmalı bir reaktöre sahip olacak. Bu tip bir reaktörün eski ve geleneksel reaktörlerden kullandığı teknoloji sayesinde daha güvenli ve daha az maliyetli olması bekleniyor.

Bill Gates de daha önce yaptığı açıklamalarda bu reaktörler ile ilgili, “Natrium’un enerji endüstrisinde büyük bir etkiye sahip olacağına inanıyoruz. Bu teknoloji ile iklim değişiklikleri ile mücadelemizi güçlendirmek ve karbon-sıfır hedeflerimize yaklaşmak istiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7657 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
warren buffet, bill gates ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim