Anlık Bildirim

Bilim insanları, 3D yazıcılarla büyük ebatta modelleri yazdırmanın bir yolunu buldu

Amerikalı bilim insanlarından oluşan bir ekip, küçük boyutlardaki 3D yazıcılarla, büyük ebattaki modellerin nasıl yazdırılabileceğinin bir yolunu keşfettiklerini duyurdu.

Bilim insanları, 3D yazıcılarla büyük ebatta modelleri yazdırmanın bir yolunu buldu Tam Boyutta Gör

Belli nedenlerle, 3D modelin boyutları 3D yazıcının çalışma alanının boyutlarından daha büyük olamıyor. Ancak bu durum bilim insanları için adeta bir meydan okuma haline geldi ve ABD'den bir grup bilim insanı, baskı modellerine ısıtıldığında birçok kez genişleyen bir reçine kullanarak bu sınırlamayı aşabilecek bir yol buldu.

Boyut 40 kata kadar artırılabiliyor

Kaliforniya San Diego Üniversitesi'nden David Wirth ve Jonathan Pokorski liderliğindeki bilim insanı ekibi, 3D teknolojisini kullanarak Stereolitografi baskı tipi için, ısındıktan sonra hacmini büyük ölçüde reçine seçti. Önemli bir sıcaklık artışıyla, reçinenin uçucu bileşenlerinden biri gaz ve kabarcıklara dönüşerek malzemeyi polistirene benzer yapıdaki bir köpüğe dönüştürüyor. Bu özelliklerden dolayı modelin orijinal şekli korunurken, boyutu da 40 kata kadar artırılabiliyor.

Bilim insanları, 3D yazıcılarla büyük ebatta modelleri yazdırmanın bir yolunu buldu

Bu gelişmeyle birlikte, 3D yazıcıların çalışma alanlarından önemli ölçüde daha büyük nesnelerin yazdırılması da mümkün hale gelecek. Ayrıca bu köpüklü malzeme, yüzen ekipmanlar, aerodinamik yüzeyler, yastıklama malzemeleri oluşturmak veya uzun vadede uzay istasyonlarındaki yaşam alanını genişletmek için kullanılabilecek. Bilim insanları tarafından geliştirilen malzeme, polistirenden daha az güçlü bir yapıya sahip ancak bu buluş için pratik olarak uygulanabilecek malzeme için araştırmaya devam etmeyi ve gücünü arttırmayı amaçlıyorlar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim