Anlık Bildirim

Big Navi 320 watt TBP ile gelebilir

AMD’nin Big Navi tanıtımı öncesinde kartlara dair önemli detaylar açığa çıkmaya devam ediyor. Görünüşe göre RX 6000 serisi de RTX 3000’de olduğu gibi yüksek tüketim değerleriyle gelecek.

Big Navi 320 watt TBP ile gelebilir Tam Boyutta Gör

Kırmızı ekip şu günlerde 28 Ekim’de düzenlenecek çevrimiçi etkinliğin hazırlıklarını sürdürüyor. Diğer taraftan donanım dünyasında yeni detaylar açığa çıkmaya devam ediyor.

TGP-TDP-TBP farkı

Igor’s Lab’ın analizine göre geçtiğimiz günlerde paylaşılan Big Navi’nin 255 watt’lık TGP ile geleceği iddiası gerçeği yansıtmıyor. Zira AMD ve Nvidia güç terimlerini farklı şekilde adlandırıyor.

Nvidia tarafında TGP toplam kartın gücünü yansıtırken AMD tarafında bunun karşılığı olarak TBP (Total Board Power) kullanılmakta. Her iki tarafın da buluştuğu ortak nokta ise GPU'nun gücü için TDP'nin kullanılması.

 

Igor’a göre Navi 21 XT’nin TDP değeri 235 watt düzeyinde. Üst seviye kartın toplam gücü -TBP- ise 320 watt seviyesinde olacak. Özelleşmiş tasarım modellerde bu rakamın 350 watt’a kadar tırmanması mümkün.

 

Navi 21 XL’de ise GPU’nun 203 watt’lık ısıl tasarım gücüne sahip olması beklenirken TBP değerinin 290 watt’a tırmanacağı tahmin edilmiş.

 

Bellek tarafında ise AMD’nin  16 GB kapasiteli  ve 16 Gbps’te çalışan GDDR6 bellek tercih etmesi bekleniyor. Ayrıca rapora göre referans tasarım kartlarda Samsung imzalı VRAM tercih edilecek. Özelleşmiş tasarım kartlarda ise üreticiler farklı isimlerle el sıkışabilir.

Son olarak AMD’nin yeni PCB tasarımının RX 5700’de olduğu gibi üretimi kolay bir yapıya sahip olduğu belirtilmiş. Bunun 256-bit bellek veriyolu ve bellek dizilimiyle ilişkisi vurgulanırken modellerin önümüzdeki ayın ortalarında satışa sunulmasının ardından asıl geniş hacimli stokların kasım sonunda bulunabilir olacağına yer verilmiş.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Editörün Seçimi Yorum
hissediyorum... "gelebilir" diye yazdıkları için editörü linçlemeye geliyorlar...
Yorumu gör »
ZewZack
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5663 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
navi 21 xt tbp, navi 21 xl tbp ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim