Anlık Bildirim

Beton delici uçak bombası SARB-83, testi geçti

Türk mühendisler tarafından geliştirilen SARB-83, canlı olarak test edildi. Testler, HARBAS yerli test platformunda bir çok yeniliğe imza atarak gerçekleşti.

Beton delici uçak bombası SARB-83, testi geçti Tam Boyutta Gör

TÜBİTAK SAGE bünyesinde Türk mühendisler beton delici bomba SARB-83’ün canlı testi yapıldı. Uçaklarda kullanılacak SARB-83’ün testi başarıyla tamamlandı. Türkiye’de ilk kez ardışık delici teknolojisine sahip canlı mühimmat test edilmiş oldu

Testler Türkiye’nin geliştirdiği HABRAS test platformunda yapıldı. HABRAS test platformu, 2 bin metre uzunluğuyla Avrupa’nın en uzun çift raylı test hattı olma özelliğine sahip. SARB-83 testi sayesinde HABRAS platformunda ilk kez mühimmat raydayken tapa kurulumu gerçekleştirildi. İlk kez patlayıcı içeren bir harp başlığı, yedek ateşleme sistemi kullanılarak güvenli bir şekilde patlatıldı. Böyleliklie SARB-83 testiyle birlikte pek çok yeniliğe imza atıldı.

SARB-83 uçaklarda kullanılacak. 1,8 metrelik betonu delme ve içindekileri imha etme özelliğine sahip. Sığınak, mağara, uçak pisti, hangar gibi hedeflere yönelik geliştirildi. Harp başlığı teknolojisi bulunan mühimmatın ağırlığı 415 kilogram. SARB-83, TSK envanterindeki uçaklarda kullanılabilecek.

Test görüntülerini aşağıdaki tweet'ten seyredebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6441 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sarb-83, habras ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim