Anlık Bildirim

BenQ'dan 24" boyutunda dünyanın en ince LCD monitörü

Sadece birkaç sene öncesine kadar 17" monitöre sahip olan bilgisayar kullanıcıları kendilerini şanslı adladerken üretim teknolojilerinde yaşanan gelişmeler ve düşen maliyetler sonucu günümüzde 19" boyutundaki monitörler standart olma yolunda emin adımlar ilerliyor. Fiyatların düşmesi ve pazarın genişlemesi üretim safhasında yeni oyuncuları da sektöre dahil ederken artan alternatif sayısına paralel olarak kullanıcıların talep ve beklentileri de değişmeye başladı. Kullanıcıların bir kısmı boyuta dikkat ederken diğer bir kısmı da tasarım özelliklerini öncelikli tercih sebebi olarak değerlendirebiliyor. Tabi teknik özellikler ve fiyat anlamında alınabilirlik satın almayı etkileyen diğer önemli parametreler arasında yer alıyor. Bilgisayar kullanımına ek olarak son dönemde yeni nesil konsolların devreye girmesi ek olarak oturma odalarımızı hedef alan çoklu ortam bilgisayarlarının yaygınlaşmaya başlaması tasarım anlamında iddialı olan monitörlerin ön plana çıkmasına neden oldu. Sektörün lider isimlerinden biri olan BenQ da segmentinde dünyanın en ince çözümü olduğunu iddia ettiği 24" boyutundaki yeni LCD monitörü V2400W'yi duyurdu.

BenQ'nun yeni monitörü V2400W tasarım anlamındaki detayları, teknik özellikleri ve boyutu ile dikkat çekmeyi başarıyor. 24" boyutunda olan monitör Acer'ın V serisi dahilinde kullandığı yeni tasarım anlayışının en yeni ve iddialı temsilcisi durumunda. Firmanın Lifestyle Dizayn Merkezinde çalışan tasarımcılarının oluşturduğu ve Kinergy (Kinetic Energy / Kinetik Enerji) adı verilen modern tasarım anlayışından esinlenilerek hazırlanan yeni monitör farklı beklenti içerisinde olan kullanıcıların güç ve zerafet gibi temel beklentilerini birarada sunmayı hedefliyor. Tasarım üzerine genellikle ön plana alınan simetrik yaklaşım yerine V2400W asimetrik stand tasarımını baz alıyor. Yeni monitörün iddialı bir inceliğe sahip olmasında üretim aşamasında kullanılan ve RHCM (Rapid Heat cycle Molding) adı verilen yeni bir plastik enjeksiyon sisteminin ciddi katkı sağladığı ifade ediliyor. Ayrıca yeni enjeksiyon teknolojisi sayesinde birleştirme yeri veya kaynak nokta bağımsız bir yüzey elde edilmesi ve bu sayede monitörün çok daha çekici görünmesi hedeflenmiş. BenQ'nun iddialı olduğu incelikle ilgili detaylara geçmeden önce V2400W'nin sahip olduğu Mavi LED'li dokunmatik tuş takımının monitöre tasarım anlamında farklı bir hava kattığı ayrıca monitör ayarlarının kolayca gerçekleştirilmesine olanak tanıdığını da belirtelim.

BenQ'dan 24' boyutunda dünyanın en ince LCD monitörü

24" segmentinde yer alan V2400W'yi BenQ benzer ürünler karşısında dünyanın en incesi sloganı ile lanse ediyor. 24mm'lik kalınlığa sahip olan ultra-ince monitörün en yakın rakibinden %21 daha ince olduğu ifade ediliyor. 24" monitör hazırlama konusunda tecrübeli olan firmanın son güzeli tasarım özelliklerinin yanı sıra teknik alt yapısı ile de son derece iddialı. AMA adı verilen gelişmiş hareket hızlandırma teknolojisi sayesinde çok daha net ve keskin görüntü vermeyi amaçlayan BenQ bir diğer önemli görüntüleme teknolojisi olan Senseye+Photo ile daha keskin görüntü sunmayı ayrıca tırtık ve bulanıklık gibi kaliteyi olumsuz etkileyen detayları bertaraf etmeyi amaçlıyor. Ek olarak NTSL sertifikalı sRGB modu görüntü kaynağına göre daha gerçekçi ve başarılı sonuçlar elde edilmesi için kullanılıyor. BenQ V2400W'nin genel özelliklerine baktığımızda 1920x1200 (WUXGA) çözünürlük desteği ile Full HD logosu taşıyan monitör 250 cd/m2 parlaklık, 4000:1 gibi dinamik karşıtlık oranı, 160/160 dikey ve yatay görüş açısı, 5ms / 2ms (Gri'den Gri'ye) tepki süresi gibi detaylara sahip olduğunu görüyoruz.

BenQ'dan 24' boyutunda dünyanın en ince LCD monitörü

Yüksek tanımlı içerik için HDMI arayüzünü destekleyen monitör bu sayede yeni jenerasyon görüntü kaynakları ile rahatça kullanılabilirken en azından şu an için HDMI'a göre daha yaygın olarak kullanılmakta olan DVI ve D-Sub girişlerine de destek veriyor. Ek olarak kulaklık girişine de sahip olan BenQ V2400W, 563.8x369.4x191.7mm boyutlarında ve 6.7Kg ağırlığında. Standı ayarlanabilir olan V2400W, Vista Premium sertifikasını da üzerinde taşıyor. Tasarım detayları ve teknik özellikleri ile ön plana dünyanın en ince 24" monitörü V2400W'nin Nisan ayında kullanıma sunulması beklenirken fiyatı hakkında şimdilik net bir bilgi bulunmuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim