Anlık Bildirim

Batı Avrupa’daki seller 100’den fazla insanın ölümüne yol açtı

Batı Avrupa’da, özellikle Almanya ve Belçika’da yoğun yağışlar sebebiyle yaşanan sel felaketleri sonucunda bugüne kadar 100’den fazla insan hayatını kaybetti ve birçok bina tahliye edildi.

Batı Avrupa son zamanlarda yıkıcı sellerle karşı karşıya. Bugün yapılan açıklamaya göre toplam can kaybı sayısı 100’ün üzerine çıktı. Sellerin vurduğu bölgelerdeki binalar fırtınalar sebebiyle çökmeye devam ediyor. Birçok mahalle ve bölge harabeye dönmüş durumda. Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre Almanya’da 103 kişi Belçika’da ise 15 kişi hayatını kaybederken düzinelerce insan da hâlen kayıp.

Batı Avrupa’daki seller 100’den fazla insanın ölümüne yol açtı

Yaşanan felaket, batı Almanya’da ve birkaç Batı Avrupa ülkesinde son 200 yıldır yaşanan en büyük felaket olarak tanımlanıyor. Açıklamalara göre yaşanan seller nehirlerin taşmasıyla o kadar güçlü bir hâle geldi ki önüne gelen her şeyi parçaladı.

Büyük bir felaket

Almanya'nın Rheinland-Pfalz ve Kuzey Ren-Vestfalya eyaletlerinde bulunan birçok ev tahliye edildi. Almanya Şansölyesi Angela Merkel de durumu büyük bir felaket olarak tanımladı ve bölgelere yüzlerce arama kurtarma ekibinin gönderildiğini belirtti. Seller, Almanya’nın komşu ülkeleri Hollanda, Lüksemburg ve Belçika’da da yıkıcı etkisini gösterdi.

Batı Avrupa’daki seller 100’den fazla insanın ölümüne yol açtı Tam Boyutta Gör

Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgelerde hasarın tam boyutunun ne kadar olduğu ise bilinmezliğini koruyor.

Kaynakça https://www.cbsnews.com/news/flooding-in-germany-europe-deaths-record-rainfall-western-europe-2021-07-16/ https://tr.euronews.com/2021/07/16/bat-avrupa-da-yasanan-sel-felaketleri-iklim-krizinin-bir-sonucu-mu Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim