Anlık Bildirim

Bakan Varank'tan yerli otomobil açıklaması: "En az 10 ülkeden bayilik talebi var"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, katıldığı toplantıda yerli otomobille ilgili yeni bir açıklamada bulundu. Varank, yerli otomobile diğer ülkelerden gösterilen ilginin büyük olduğunu söyledi.

Bakan Varank'tan yerli otomobil açıklaması: 'En az 10 ülkeden bayilik talebi var' Tam Boyutta Gör

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2022 yılında satışa sunulması planlanan yerli otomobille ilgili yeni bir açıklamada bulundu.

Bakan Varank, “Yerli otomobil için şu anda en az 10 ülkeden bayilikle ilgili benimle irtibata geçtiler. Gerçekten büyük bir teveccüh var.” şeklinde konuştu. Varank, hangi ülkelerden talep geldiği konusunda ise detay vermedi. Bilindiği üzere, tamamen elektrikli yerli otomobilin sadece Türkiye’de değil küresel piyasada rekabet etmesi planlanıyor.

Öte yandan, dün akşam saatlerinde yerli otomobilin dünya lansmanını yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. 24-27 Şubat tarihlerinde gerçekleşmesi planlanan Mobil Dünya Kongresi (MWC) koronavirüs salgını nedeniyle iptal edildi. Bu durum, MWC’de dünyanın beğenisine sunulacak yerli otomobilin tanıtımının da ertelenmesine neden oldu.

TOGG’dan bu konuyla alakalı henüz bir açıklama gelmedi. Fakat TOGG CEO’su Gürcan Karakaş daha önceki açıklamalarında kendilerini bir Mobilite şirketi olarak gördüklerini, bu yüzden otomobil fuarlarına değil de teknoloji fuarlarına katılmayı düşündüklerini dile getirmişti. Bu açıdan bakarsak, TOGG’un önünde üç seçenek olduğunu söyleyebiliriz.

Bunlardan ilki, Eylül ayında Berlin’de düzenlenecek Tüketici Elektroniği Fuarı yani IFA. Eğer bu seçenek olumlu değerlendirilmezse, yerli otomobilin tanıtımı için en erken etkinlik olarak Ocak 2021’deki CES kalıyor. Son seçenek ise 33 yıllık tarihinde ilk kez iptal edilen MWC’ye gelecek yıl katılmak. TOGG’un kararını muhtemelen pek yakında öğreneceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8454 kez okundu.
28 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yerli otomobil, mustafa varank ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim