Anlık Bildirim

Bakan Uraloğlu, vergisiz telefon planının ayrıntılarını açıkladı

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, öğrencilere ÖTV’siz ve KDV’siz cep telefonuyla ilgili ayrıntıları paylaştı. Uraloğlu düzenlemeden 7 milyon öğrencinin yararlanacağını duyurdu. İşte detaylar:
Bakan Uraloğlu, vergisiz telefon planının ayrıntılarını açıkladı Tam Boyutta Gör
Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar satışı çalışmasının ayrıntıları merak konusu olmaya devam ediyor. Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, öğrencilere ÖTV’siz ve KDV’siz vergisiz telefon imkanı konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamayla birlikte vergisiz telefon şartları ve detayları da netleşmiş oldu.

Vergisiz telefon ayrıntıları açıklandı

Bakan Uraloğlu, yapmış olduğu açıklamada vergisiz telefon imkanından üniversite öğrencileri, yüksek okul ve açıköğretimde okuyanlar dahil 7 milyon öğrencinin yararlanacağını söyledi. Bu kampanya aynı zamanda aylık 10 GB bedava internetle de birlikte başlayacak. Daha önceden de söylendiği gibi vergisiz telefon, tüm model ve markaları kapsamayacak. Türkiye’de üretilen telefonlar kapsanacak ve bunun da yine bir üst sınırı bulunacak.

"Samsung, General Motor var, Huawei, Apple yok"

Bakan Uraloğlu, "Türkiye’de üretenler içinde Samsung, General Motor var, Huawei, Apple yok. Vergi alınmaması telefonların fiyatlarını yarı yarıya ucuzlatacak" ifadelerini kullandı. Uraloğlu, aynı zamanda vergisiz telefon satın alan kişilerin telefonlarını kendi hatlarıyla en az 2 yıl kullanmaları gerekeceğini de duyurdu. Bu sürecin takibi de BTK aracılığıyla yapılacak. Yani bu imkandan yararlanan kişler telefonlarını bir süre satamayacak. Bakan Uraloğlu’nun tam açıklaması şu şekilde:

“ÖTV ve KDV’siz cep telefonundan, üniversite öğrencilerinin tamamı gelirlerine bakılmaksızın, yüksek okul ve açıköğretimde okuyanlar dahil, 7 milyon öğrenci yararlanacak. Aylık 10 GB bedava internetle birlikte başlayacak. Vergisiz telefon tüm model ve markaları kapsamayacak. Türkiye’de üretilen telefonları kapsayacak ve bunlar için de bir üst sınır olacak.

10 GB bedava internet için 3 operatörden teklifleri aldık, kamuya maliyeti yıllık birkaç milyar TL olacak. Kişinin hattıyla telefonunun mutlaka belli süre uyumlu olması gerekecek yani en az 2 yıl başkası kullanamayacak, başkasına satılamayacak. Bunun takibini biz BTK aracılığıyla yapacağız.”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10972 kez okundu.
88 kişi, toplam 103 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Abdulkadir Uraloğlu, ulaştırma bakanlığı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim