Anlık Bildirim

Bakan Bolat'tan ikinci el araç fiyatlarına ilişkin açıklama

Tİcaret Bakanı Ömer Bolat, sıfır ve ikinci el araç fiyatlarındaki dengesizlikle ilgili tüm online satış siteleriyle görüştüklerini belirterek yeni bir düzenlemenin yolda olduğunun sinyallerini verdi.
Bakan Bolat'tan ikinci el araç fiyatlarına ilişkin açıklama Tam Boyutta Gör
Türkiye otomotiv sektörünün en büyük problemlerinden biri de ikinci el otomobil fiyatlarının bayideki sıfır araç fiyatlarından yüksek olması. Fırsatçılık olarak nitelendirebileceğimiz bu durum, online satış sitelerine bakıldığında net şekilde ortaya çıkıyor.

Sektör temsilcileriyle yapılan görüşmeler sonucu alınan kararlara ilişkin yeni açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bu konuyla ilgili de bir değerlendirmede bulundu. Bolat, TBMM'de gazetecilere yaptığı açıklamada, internet ortamında satılan ikinci el araç fiyatının sıfır araç fiyatını geçemeyeceğini söyleyerek şu ifadelere yer verdi:

"Fiyatlar Temmuz-Ağustos gibi dengelenir"

"Bu konuya ilişkin tüm online satış siteleri ile de görüşüldü. Etkisini görmeniz çok sürmeyecek. Temmuz-Ağustos gibi fiyatlarda dengelenmeyi göreceğiz. Baktık dengeye oturmuyor o zaman ilave tedbirler de alırız."

Ticaret Bakanlığı kısa süre önce de otomobil satışlarında uygulanan 6+6 (6 ay ve 6 bin km) kısıtlamasının 1 Ocak 2024 tarihine kadar uzatıldığını duyurmuştu. Buna ek olarak, daha önce kapsam dışı tutulan bireysel satıcılar da tedbir kapsamına alındı. Bu kapsamda, satışı ticari faaliyet olarak yaptığı tespit edilen şahıslara da para cezası uygulanabilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2031 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, ikinci el araç ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim