Anlık Bildirim

Bakan açıkladı: “5G’yi bu yıl başlatmayı düşünüyoruz”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, bu yıl İstanbul Havalimanı'nda 5G'yi başlatmayı düşündüklerini açıkladı. Ayrıca 5G'ye geçişin kademeli olacağını duyurdu. Yani 5G, halka daha geç sunulacak.

Bakan açıkladı: “5G’yi bu yıl başlatmayı düşünüyoruz” Tam Boyutta Gör

Türkiye’de 5G’nin ilk olarak ne zaman kullanılacağı hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’dan açıklama geldi. 5G’yi bu yıl içerisinde İstanbul Havalimanı’nda başlatmayı söyledi.

Bakan Turhan, 5G hazırlıkları hakkında sorulan soruya yanıt olarak, “5G'yi bu yıl içinde İstanbul Havalimanı'nda uygulamayı, başlatmayı düşünüyoruz.” dedi.

5G’ye kademeli geçiş olacak

5G’ye geçiş tarihinin yanı sıra bu geçişin nasıl yapılacağı da merak konusu. Bakan Turhan bununla ilgili olarak 5G’ye kademeli geçiş yapılacağını ifade etti. 5G’ye önce kamu kurumları ve firmalar geçecek. Daha sonra halkın kullanımına sunulacak. Bunun nedeninin ithalatı azaltma çabası olduğunu ifade etti. Bakan Turhan’ın sözleri şöyle:

“Bugün her yerde 5G var dediğimiz zaman elinizdeki telefonların hepsini değiştireceksiniz değil mi? Hemen 5G'ye uyumlu telefon alacaksınız. Bu da ithalatımızın patlaması demek. Telefonlar da çok pahalı. Vatandaşın da cebine zarar demek ama herkes de teknolojiye karşı ekmekten sudan daha fazla ilgi duyuyor. Bu da ülkemiz insanının bir gerçeği. Bunun için bu süreci tedrici şekilde yöneterek 5G teknolojisinin endüstri, sağlık, tarım ve eğitimde getireceği faydayı, götüreceği değerleri dengeleyerek yapmamız lazım. Tedrici bir geçiş süreci olacak.”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8784 kez okundu.
57 kişi, toplam 62 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
5g, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim