Anlık Bildirim

Bahamalar Merkez Bankası Dijital Dolar'ı tanıttı

Bahamalar Merkez Bankası, ülkenin ulusal para birimi olan Bahama Doları'nın dijital bir versiyonunu sunmayı planlıyor.

Bahamalar Merkez Bankası Dijital Dolar'ı tanıttı

Sanal para biriminin pilot aşaması, 365'ten fazla farklı adadan oluşan Bahamalar'ın bir bölgesi olan Exuma'da başlatılıyor.

Merkez bankası şöyle açıklıyor:

“Bu girişim Kum Doları Projesi adını aldı, kum doları da önerilen merkez bankası dijital para birimine (CBDC) atanan isim. Bu, 2000'lerin başında başlayan Bahama Ödeme Sistemi Modernizasyon Girişimi'nin (PSMI) devamıdır.”

Bahama hükümeti, yerel ödeme sistemini modern finansal hizmetlere erişimi önemli ölçüde daha verimli ve “ayrımcı olmayan” hale getirirken daha fazla finansal kapsama alanı sağlamayı amaçlamaktadır.

Yerel nüfusun belirli kesimleri bugüne kadar geleneksel kurumların bulunmadığı uzak bölgelerde yaşadıkları için finansal sistemden faydalanamamaktalar.

Bahamalar Merkez Bankası Dijital Dolar'ı tanıttı Tam Boyutta Gör

Bahama hükümeti, maliyetleri düşürmenin ve rekabetçi kalmanın bir yolu olarak yeni merkez bankası dijital para birimleri için araştırma yapan veya ön çalışmalar başlatan dünya çapında birkaç başka ülkeye katılıyor.

Çin hükümeti son zamanlarda ulusal dijital para birimi için çerçevenin tamamlandığını doğruladı ve Yuan'ın dijital bir formunu yaymanın bir sonraki aşamasına geçiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim