Anlık Bildirim

Ay'ın Dünya üzerindeki gölgesi uzaydan görüntülendi: İşte müthiş fotoğraflar

Dün gerçekleşen 'Ateş Çemberi' tutulması uzaydan görüntülendi. İşte Ay'ın Dünya üzerindeki dev gölgesi:

Ay'ın Dünya üzerindeki gölgesi uzaydan görüntülendi: İşte müthiş fotoğraflar Tam Boyutta Gör

2020 yılının en önemli doğa olaylarından olan 'Ateş Çemberi' (Ring of Fire) güneş tutulması, dün sabah saatlerinde gerçekleşti. Tutulma özellikle de Çin, Hindistan ve Suudi Arabistan gibi Asya ülkelerinde ve Afrika'nın bazı bölgelerinde net bir şekilde gözlenebildi. Türkiye'de ise maalesef sadece kısmi bir tutulma görebildik. 

Ateş çemberi tutulmasının en ilginç görüntüleri ise Dünya üzerindeki herhangi bir ülkeden değil, uzaydan geldi. Tutulmayı yakından takip eden Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) astronotları, Ay'ın Dünya üzerindeki gölgesini yörüngeden görüntülemeyi başardı. 

NASA astronotu Chris Cassidy'nin yaptığı paylaşım:

Rus uzay ajansı Roskosmos da yine güneş tutulmasını yakından takip etti. Uzay ajansının yörüngede yer alan gözlem uydusu Elektro-L, 36 bin kilometre yükseklikten Ay'ın Dünya üzerinde ilerleyen gölgesini görüntüledi. Elektro-L'nin gönderdiği fotoğraflar kısa bir gif haline getirildi.

Halkalı güneş tutulması olarak da bilinen bu ilginç fenomen her birkaç yılda bir gerçekleşiyor. Tutulma, uydumuz Ay'ın Güneş'in önüne geçmesiyle gerçekleşiyor, ancak Ay Güneş'i tamamıyla örtemediği için ateş çemberine benzer bir görüntü ortaya çıkıyor. 

Pazar günü gerçekleşen tutulma için özellikle de Çin'den müthiş bazı fotoğraflar geldi:

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim