Anlık Bildirim

Avrupa Birliği yine Qualcomm'un peşinde

Qualcomm hakkında; 5G iletişim teknolojilerinin pazarlanmasında rakiplerine karşı avantaj sağlamak için baskı yaptığı iddiasıyla Avrupa Komisyonu tarafından yeni bir soruşturma başlatıldı.

Avrupa Birliği yine Qualcomm'un peşinde Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz yaz aylarında 3G iletişim yongaları ile ilgili tekel oluşturmak suçundan Qualcomm'a 242 milyon Avro ceza kesen Avrupa Komisyonu bu kez 5G teknolojilerinde tekel oluşturmak iddiasıyla soruşturma açtı.

Bu kez 5G

Tabiri yerindeyse Avrupa'da soruşturmaya doymayan Qualcomm bu kez 5G iletişim teknolojilerini pazarlarken rakip firmaların önünü kesecek şekilde taktikler geliştirmekle suçlanıyor.

İddialara göre pazarda hakim konumunu kullanan Qualcomm, yonga setini satın alan müşterilerin modem tarafında da kendi ürünlerini kullanması için baskı yapıyor. Böylece Broadcom ve Skyworks gibi rakipler zarara girmiş oluyor.

Soruşturma konusunda bir detay yok zira Qualcomm son çeyrek mali tablolarını açıklarken bu ayrıntıyı verdi ve 3 Aralık itibariyle savunma sürecinin başladığını bildirdi. Bununla birlikte Avrupa Komisyonu'nun genelde yıllık gelirin yüzde 10'u kadar tazminat cezası ve pazarlama stratejisini değiştirme kararı verdiği biliniyor.

Qualcomm geçen yılı 24 milyar dolar civarında bir gelir ile kapatmayı bekliyor. Bu anlamda 2 milyar dolar üzerinde bir tazminat söz konusu olabilir. Yine de yıllık 4 milyar dolar civarında kar elde eden firma için bu tazminat büyük bir etki yapacak mı belirsiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim