Anlık Bildirim

Avengers: Endgame gişede 2,2 milyar dolara ulaştı: Titanic'i geride bıraktı

Avengers: Endgame ikinci haftasında da gişeyi altüst etti ve dünya genelinde toplam 2,2 milyar dolar hasılata ulaştı. Titanic'i geride bırakan Endgame şu anda gözünü Avatar'a dikmiş durumda.
Vizyondaki ilk haftasında tam 1,2 milyar dolarlık gişe hasılatı elde ederek tarihi bir rekora imza atan Avengers: Endgame, ikinci haftasında da beklentilerin üzerinde performans göstermeye devam ediyor. Endgame sadece 12 günde yaklaşık 2,2 milyar dolar hasılata ulaşarak Titanic'i geride bıraktı ve tarihin en çok hasılat elde eden ikinci filmi oldu.

BoxOfficeMojo tarafından yayınlanan verilere göre Avengers: Endgame, ikinci hafta sonunda dünya genelinde toplam 428 milyon dolar hasılat elde etti. Kuzey Amerika'da 145,8 milyon dolar, dünyanın geri kalan bölgelerinde ise 282,2 milyon dolar hasılat elde edildiği belirtiliyor.

Avengers: Endgame'in dünya genelindeki toplam hasılatı ikinci hafta sonu itibarıyla 2,188 milyon dolara ulaşmış durumda. Endgame, tarihin en çok hasılat elde eden filmleri listesinde şu anda Titanic'in (2,187m) 1 milyon dolar önünde ikinci sırada yer alıyor. Birinci sıradaki Avatar (2,788m) ile farkı ise 599 milyon dolar.

Avengers: Endgame özellikle de global anlamda çok büyük bir hit olmayı başardı. Endonezya, Malezya, Filipinler, Vietnam, Tayland, Mısır, Etiyopya, Orta Doğu, Umman, Suudi Arabistan, Katar, Ukrayna, BAE, Meksika, Kolombiya, Orta Amerika ve Paraguay'da Endgame tarihin en yüksek hasılat elde eden filmi olmayı başardı.

Avengers: Endgame ayrıca dünyanın en büyük ikinci sinema pazarı olan Çin'de de 576 milyon dolar hasılat elde etti ve Çin sinema tarihinin en yüksek hasılat yapan yabancı filmi olmayı başardı.

Avengers: Endgame'in Kuzey Amerika'daki toplam hasılatı ise şu anda 619 milyon dolar seviyesine geldi. Endgame'in Star Wars: The Force Awakens'ın (936m) ardından Kuzey Amerika tarihinin en başarılı ikinci filmi olması bekleniyor.

Avatar'ı geride bırakmasına kesin gözüyle bakılıyor


İlk iki haftasında beklentilerin çok üzerinde bir performans gösteren Avengers: Endgame'in gişe macerası sonunda 3 milyar dolar hasılat seviyesine ulaşması bekleniyor. 2008'den bu yana gişe tarihinin tartışmasız kralı olan Avatar da böylece tahtını kaybetmiş olacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8506 kez okundu.
36 kişi, toplam 37 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
film, sinema ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim