Anlık Bildirim

Audi'nin elektrikli SUV modeli E-Tron'da sanal yan aynalar bulunacak

Elektrikli SUV modeli Audi E-Tron'u seri üretime hazırlayan Alman üretici, ilk kez bir seri üretim modelinde sanal yan aynaların (kameralar) opsiyon olarak sunulacağını açıkladı. İşte tüm detaylar...

audi e tron suv Tam Boyutta Gör
 

Audi, seri üretimini gerçekleştireceği ilk tamamen elektrikli modeli E-Tron SUV’u mümkün olan en iyi şekilde tüketici karşısına çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Yakın bir zamanda aracın üretime hazır versiyonunu görücüye çıkarmaya hazırlanan Alman üretici, şimdi de E-Tron’un rüzgar tünelinde test edildiği görüntülerle birlikte bazı bilgiler de paylaştı.

Alman üretici tarafından paylaşılan bilgilere göre Audi E-Tron, şirkete ait rüzgar tünelinde bin saatin üzerinde teste tabi tutuldu. Bu sayede aracın mümkün olan en iyi aerodinamiğe sahip olduğundan emin olmak isteyen Audi, E-Tron’un 0.28 gibi etkileyici bir hava sürtünme katsayısına sahip olduğunu açıkladı.

Aeodinamik, elektrikli bir aracın performansını etkileyen anahtar özelliklerden bir tanesi. Alman üretici de E-Tron’da bu denli düşük bir hava sürtünme katsayısı elde etmek için çeşitli teknik çözümler geliştirmiş. Bu çözümler arasında en dikkat çekici olanı ise “sanal yan aynalar” olarak adlandırılan kameralar.

Seri üretim modellerinde ilk kez kullanılacak olan bu sistem, E-Tron’da yan aynalar yerine kameraların kullanılmasına dayanıyor. Standart aynalardan çok daha dar olan sanal aynalar, aracın genişliğini 15 cm düşürmekle birlikte aynalardan kaynaklı rüzgar sesini de azaltacak. Bu kameralardan elde edilen görüntü, iç tarafta yer alan OLED ekranlara yansıtılacak. Otoban sürüşü, manevra ve park etme gibi üç farklı görüş açısı bulunacak. Sanal yan aynalar, şimdilik yasal olarak bu sisteme izin veren ülkelerde opsiyon olarak sunulacak.

Audi, mümkün olan en iyi aerodinamiği yakalamak için sadece aynalara müdahale etmekle kalmamış. E-Tron’da standart olarak sunulacak havalı süspansiyonların 120 km/s ve üzeri hızlarda aracı 26 mm kadar alçaltması sağlanmış. Bunun yanı sıra aracın alt kısmındaki aksamları koruyan panel de tamamen düz olacak şekilde tercih edilmiş. Bu sayede daha iyi bir hava akışı sağlanarak E-Tron’un WLTP standartlarına göre 400 km’nin üzerinde menzile sahip olması amaçlanmış.

Audi E-Tron SUV’un üretime hazır halini 30 Ağustos tarihindeki lansmanda görme şansına sahip olacağız. E-Tron’un Avrupa satışları ise bu yıl bitmeden başlayacak.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim