Anlık Bildirim

Audi'den sıra dışı konsept: AI:Trail quattro

Frankfurt Otomobil Fuarı'nda boy gösteren Audi, offroad yeteneği ile otonom sürüş teknolojisini bir arada getiren AI:Trail quattro isimli konsept aracını tanıttı.

Audi'den sıra dışı konsept: AI:Trail quattro Tam Boyutta Gör

Audi, otomotiv sektörünün geleceği noktayı gösteren konseptlere bir yenisini daha ekledi. Offroad yeteneğiyle otonom sürüş teknolojisini bir araya getiren Audi AI:Trail quattro konsepti görücüye çıktı.

2017’de Aicon ile başlayan AI konsept serisinin devamı olarak karşımıza çıkan Audi AI:Trail quattro konseptinin her bir tekerleğinde elektrik motoru bulunuyor. Söz konusu motorlar toplamda 435 beygir güç ve 1,000 Nm tork üretiyor. Aracın batarya kapasitesi açıklanmamış fakat asfaltta 400 ila 500 kilometre arası, arazide ise 250 kilometreye kadar sürüş menziline sahip olduğu altı çizilen özellikler arasında. Konseptin maksimum hızı ise 130 km/s.

Günümüz araçlarından oldukça farklı bir gövde yapısına sahip olan Audi AI:Trail quattro konsepti, etrafındaki camlar ve şeffaf paneller sayesinde neredeyse her yöne görüş imkanı sunuyor. Konseptin tavanı da tamamen camdan oluşuyor. Dışarıdan fazlasıyla fütüristik görünmesine rağmen minimalist bir kabine sahip olan araçta devasa ekranlar bulunmuyor. Yalnızca yan ayna görevi gören iki küçük ekrana yer verilirken, direksiyonun hemen arkasına entegre edilebilen akıllı telefon da ekran görevi görüyor. Böylece aracın tüm fonksiyonları akıllı telefon üzerinden çalıştırılabiliyor.

Audi'den sıra dışı konsept: AI:Trail quattro Tam Boyutta Gör

Boyutları Audi Q3 ile benzer olan AI:Trail quattro konseptinin uzunluğu 4.15 metre, genişliği 2.15 metre, yerden yüksekliği ise 34 cm. Ayrıca araçta geleneksel farlar yerine matrix LED aydınlatmalara sahip beş küçük drone bulunuyor. Bunlar tavandaki portbagajın üzerinde sabit durabildiği gibi uçarak da yolu aydınlatabiliyor. Ayrıca üzerlerindeki kamera sayesinde elde ettikleri görüntüyü sürücünün akıllı telefonuna yansıtabiliyorlar.

Audi AI:Trail quattro konsepti, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4772 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, frankfurt otomobil fuarı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim