Anlık Bildirim

ATMACA füzesi ilk kez bir gemi hedefini tam isabetle vurdu

Roketsan tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk gemisavar füzesi ATMACA, bugün envantere giriş öncesinde harp başlıklı olarak yaptığı son testi de başarıyla tamamladı.

ATMACA füzesi envantere girmeye hazır

Türkiye'nin ilk gemisavar füzesi ATMACA envantere giriş öncesinde gerçekleştirilen son test atışında ilk kez bir gemi hedefini tam isabetle vurmayı başardı. Görüntüler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Twitter üzerinde paylaşıldı.

ATMACA parçaladı

Türk mühendisliğinin gururu olarak gösterilen ATMACA füzesi Roketsan tarafından ABD’li Harpoon füzelerine alternatif olarak geliştirildi. Satıhtan satıha taarruz güdümlü füzesi ATMACA’nın TCG KINALIADA korvetinden harp başlıklı ilk atışı da Karadeniz’de başarı ile icra edilmişti.

ATMACA, 220 kilometre menzildeki düşman gemisinin kritik parçalarına zarar verebilecek güce sahip. Otonom uçuş yapıyor. Yüksek hassasiyetle hedefi tutturuyor. Tüm hava şartlarında görev yapabiliyor. Üç boyutlu görev planlama, düşük radar izi, yeniden saldırı, hedef güncelleme ve atışı iptal etme yeteneğiyle öne çıkıyor. Envantere girişi kısa süre sonra tamamlanacak olan ATMACA füzesinin seri üretimi de başlamak üzere.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9790 kez okundu.
38 kişi, toplam 42 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
atmaca, roketsan ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim