Anlık Bildirim

ASUS X470 yongaseti için Ryzen 5000 güncellemesi vermeyecek [Güncelleme]

AMD’nin tanıtımda verdiği müjdenin ardından ASUS’un aldığı karar donanım dünyasının tepkisini çekti. Firma üst seviye anakart alan kullanıcılarını üzecek bir karar aldı.

ASUS X470 yongaseti için Ryzen 5000 güncellemesi vermeyecek [Güncelleme] Tam Boyutta Gör

- Güncelleme -

İlk yapılan açıklamanın doğru bilgi içermediğinin altını çizen ASUS, X470 ve B450 yongasetini taşıyan anakartları için AMD’nin planında olduğu gibi Ocak 2021’de gerekli güncellemelerin dağıtılacağının müjdesini vermiş.

Geçtiğimiz aylarda yaşanan 400 serisi yongasetli anakartlara Zen 3 güncellemesinin gelmeyeceği haberinin üzerine teknoloji forumlarında AMD’ye nefret kusan kullanıcılar AMD’den gelen geri adım haberiyle zafer ilan etmişti.

 

AMD’nin Ryzen 5000 tanıtımıyla yinelediği karara göre 400 serisi anakart sahipleri rahatlıkla Ryzen 5000 serisi işlemcileri kullanabilecek.

BIOS güncellemesini 500 serisi yongasetli çözümlere göre biraz daha geç alacak modeller yine de uyumluluk göstermeleri itibariyle yüz güldürecek.

ASUS: Yeni anakart alabilirsiniz

ASUS’un destek ekibinin verdiği cevapsa AMD’nin aldığı kararın ardından çok tepki çekti. Firmanın e-posta yoluyla ilettiği bilgiye göre ASUS Corsshair VII Hero anakartı için Ryzen 5000 güncellemesi almayacak. ASUS’un Crosshair VII kullanıcılarına tavsiyesi ise basitçe Crosshair VIII’e yükseltmeleri yönünde olmuş.

ASUS X470 yongaseti için Ryzen 5000 güncellemesi vermeyecek [Güncelleme] Tam Boyutta Gör

Piyasadaki en kaslı anakartlardan birisi olan modeli alan kullanıcıların  bu anakartı alırken önceliklerinden birisi de güven verecek bir BIOS desteği olduğu düşünüldüğünde ASUS’un hamlesi kullanıcıların ilerideki anakart tercihlerini etkileyeceğe benziyor.

 

Diğer taraftan ASUS bu kararın da aynı zamanda özgür de. Zira AMD anakart üreticilerine gerekli BIOS güncellemesini sağlamakla birlikte üreticileri eski anakartlarına bu güncellemeyi yayınlamaları yönünde bir şart koşmadı. Dolayısıyla tablo beklenebilecek bir durum olmasına karşın ideal değil.

Kaynakça https://www.reddit.com/r/Amd/comments/ja23gg/asus_wont_provide_bios_update_for_x470_board_to/?utm_medium=android_app&utm_source=share https://www.techpowerup.com/273289/asus-drops-support-for-amd-ryzen-5000-series-cpus-on-x470-motherboards Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9451 kez okundu.
29 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
asus x470, amd bios ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim