Anlık Bildirim

Asus’tan yapay zeka devre kartı

Asus Tinker Edge R adındaki yapay zeka kartı ARM işlemcisinin yanı sıra atanmış bir yapay zeka birimi sayesinde amatör geliştiricilerin makine öğrenme projeleri yapmasına yardımcı olacak.

Asus’tan yapay zeka devre kartı Tam Boyutta Gör

Bugün yapay zeka uygulamaları hiç olmadığı kadar hayatımıza girdi ve geleceğin önemli meslek kolları arasında gösteriliyor. Bu bakımdan amatör de olsa bu alana ilgi gösterenlerin kendini geliştirmesi şart.

Asus Tinker Edge R özellikleri

Asus Tinker Edge R adındaki yeni devre kartı Raspberry Pi mantığının yapay zekaya uyarlanmış hali denebilir. Kart üzerinde 2 adet Cortex-A72 ve 6 adet Cortex-A53 çekirdeğinden oluşan Rockchip RK3399Pro yonga seti yer alıyor. Yonga setinden bağımsız bir nöral işlem birimi mevcut.

65W enerji aktarımına izin veren kart güçlü performansa da imkan tanıyor. 4GB LPDDR4 belleğin 2GB kadarı yapay zeka birimi için ayrılmış. 16GB eMMC bellek SD 3.0 standardı ile daha hızlı veri aktarımı sağlıyor.

Tam boy HDMI, USB Tip-C, Gb LAN, WiFi, Bluetooth gibi çıkışları olan kart PCI Express Mini slot sayesinde 4G modemlere de yer açıyor. Debian tabanlı Tinker OS işletim sistemi ile gelen karta Android işletim sistemi de yüklenebiliyor. Asus; Caffe, TensorFlow, TensorFlow Lite, ONNX, Darknet gibi platformlardan dönüşümü desteklerken geniş bir API kataloğu da sunuyor. Asus Tinker Edge R için henüz fiyat belli değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim