Anlık Bildirim

AstraZeneca’nın COVID-19 antikor ilacı ciddi hastalık riskini yarıya düşürüyor

İngiltere merkezli ilaç şirketi AstraZeneca, iki antikorun karıştırılmasıyla üretilen COVID-19 ilacının ciddi hastalık riskini yarıya düşürdüğünü yaptığı yeni bir açıklamayla duyurdu.

İngiltere merkezli ilaç şirketi AstraZeneca, COVID-19 aşısı üretmesiyle tanınıyor. Şimdi de şirket üzerinde çalıştığı COVID-19 ilacının etkileri ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

AstraZeneca’nın COVID ilacı ciddi hastalık riskini %50 düşürüyor Tam Boyutta Gör

Pazartesi günü yapılan açıklamalara göre iki farklı antikor içeren “antikor kokteyli” ilaç, COVID-19’u ciddi geçirme riskini yarıya düşürüyor. AZD7442 isimli iğne ile enjekte edilerek kullanılan ilaç, daha önce COVID-19 geçirmiş insanların kanından alınan iki farklı antikorun karıştırılmasıyla elde edilmiş.

Acil kullanım onayı için başvuru yapıldı

Şirket tarafından yapılan basın açıklamasında, ilacın COVID-19’u hem önleyebilen hem de tedavi edilebilen ilk ilaç olduğu ifade edildi. Ayrıca, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) geçtiğimiz hafta “acil kullanım onayı” için başvuru yapıldığı da şirket tarafından belirtildi.

AstraZeneca’nın COVID ilacı ciddi hastalık riskini %50 düşürüyor

Açıklamalara göre yapılan deneyler sonucunda AZD7442’nin COVID-19 riskini %77 azalttığı, ciddi hastalık riskini ve ölüm riskini ise %50 azalttığı ortaya çıktı. Yapılan deneylerde, ilacın uygulandığı 415 kişiden yalnızca 18’i ağır hastalık geçirdi. Öncesinde ise bu oran 415’te 37’ydi. İlacın herhangi bir yan etkisine rastlanmadığı da açıklamalar arasında yer aldı.

Geçtiğimiz günlerde de ABD’li ilaç şirketi Merck & Co. FDA’ya ağızdan alınan ilk COVID-19 ilacı için “acil kullanım onayı” başvurusunda bulunmuş ve molnupiravir isimli ilacın hastaneye yatış ve ölüm oranlarını %50 düşürdüğünü ifade etmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim