Anlık Bildirim

AstraZeneca CEO’su Kovid-19 aşısı için fiyat ve tarih bilgisi paylaştı

Kovid-19 aşısına yönelik AstraZeneca CEO'sundan umut verici bir açıklama geldi. yönetici, aşının yıl bitmeden hazır olabileceğini ve fiyatının ise 24 ila 42 lira aralığında olacağını söyledi.

AstraZeneca CEO’su Kovid-19 aşısı için fiyat ve tarih bilgisi paylaştı Tam Boyutta Gör

Dünya çapında bir milyondan fazla insanın hayatını kaybetmesine neden olan Kovid-19 hastalığına karşı yürütülen aşı çalışmalarından iyi ve kötü haberler almaya devam ediyoruz. Hastalığa karşı Oxford Üniversitesi ile AstraZeneca ortaklığıyla geliştirilen AZD1222 adlı aşıya yönelik yapılan yeni bir açıklama, insanlara umut verdi.

Aşılama, Aralık ayında başlayabilir

AstraZeneca'nın CEO'su Pascal Soriot tarafından yapılan açıklamada aşının yıl sonuna yetişebileceği ve fiyatının ise 24 ila 42 lira aralığında olacağını söyledi. Henüz aşının işe yarayıp yaramadığına yönelik bir bilgilerinin olmadığını belirten Soriot, yaz aylarında düşen vaka sayıları nedeniyle klinik deneylerin hızında bir azalma olduğunu ancak kış mevsiminin yüzünü göstermesiyle ile birlikte artan vaka sayıları sayesinde ihtiyaç duyulan verilere ulaşabildiklerini kaydetti.

AstraZeneca CEO’su Kovid-19 aşısı için fiyat ve tarih bilgisi paylaştı

Aşı miktarına yönelik eleştirileri de cevaplayan Soriot, şirketin onay alması halinde yüz milyonlarca doz aşının yıl sonuna yetişebileceğini söyledi. CEO son olarak, geniş çaplı aşılamaya yeni yıl ile birlikte hatta işler hızlı ilerlerse Aralık ayında bile geçilebileceğini belirtti.

Geçtiğimiz haftalarda, aşının 3. faz denemelerine Brezilya’dan katılan bir gönüllü Kovid-19’a bağlı komplikasyonlardan ötürü yaşamını yitirmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim