Anlık Bildirim

Aston Martin'in yeni kamera sistemi, dikiz aynasını üçe bölüyor

Lüks otomobil üreticisi Aston Martin, CES 2020'de yeni geliştirdiği kamera teknolojisini tanıtacak. Dikiz aynasını üçe bölen bu görüş sistemi üç kamera görüntüsünü birleştiriyor.

Aston Martin'in yeni kamera sistemi, dikiz aynasını üçe bölüyor Tam Boyutta Gör

Aston Martin sürücülerin, aracın önündeki ve arkasındaki trafik koşullarını izleme yeteneğini geliştirmeyi amaçlayan bir kamera izleme sistemi geliştirmek için otomotiv tedarikçisi Gentex ile birlikte çalışıyor.

Tek ekranda üç görüş açısı

Şirketin duyurusuna göre Aston Martin DBS Superleggera üzerine monte edilen sistemin ilk prototipi önümüzdeki hafta Las Vegas'taki Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2020'de sergilenecek. Eşsiz sistem, aracın arka ve yan görüş açılarını yansıtmak için üç kamera kullanıyor. İkisi yan aynalara ve biri de tavana gizlenmiş. Kabin içindeki dikiz aynasında ise üç kameradan gelen videoların bir kombinasyonu görüntüleniyor.

Aston Martin'in yeni kamera sistemi, dikiz aynasını üçe bölüyor Tam Boyutta Gör

Prototip için, Aston Martin tasarım ve mühendislik yönlerini ele alırken Gentex, kameralar, görüntü işleme ve ekranı dikiz aynasına entegre etmekten sorumlu. Gentex'in ayrıca dış aynaları üretmek için cam tedarikçisi Lumatech ile ortaklık kurduğu da belirtilmiş. Kameralar veya elektronik sistemde bir hata olması durumunda ise sürücüler geleneksel aynaları kullanabileceker. Yeni teknolojinin gelecek Aston Martin otomobil modellerinde kullanılacağını da belirtelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim