Anlık Bildirim

ASPİLSAN Enerji, güneş panelleriyle çadırlara enerji sağlıyor

Enerji depolama çözümleriyle dikkat çeken ASPİLSAN Enerji, Hatay'da çadır kente güneş panelleri kurarak 200 çadırın elektrik ihtiyacını güneşten karşılıyor.      

ASPİLSAN Enerji, güneş panelleriyle çadırlara enerji sağlıyor Tam Boyutta Gör

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı çatısı altında faaliyet gösteren ASPİLSAN Enerji, deprem bölgesindeki vatandaşların elektrik ihtiyacını karşılamak için çalışmalarını sürdürüyor. ASPİLSAN, Hatay’ın Narlıca Mahallesi’ndeki çadır kente güneş panelleri kurdu.

Kurulan güneş panelleri sayesinde Narlıca Mahallesi'ndeki 200 çadıra elektrik sağlanıyor. Çadır kentteki yaklaşık 2 bin kişinin şarj, aydınlatma gibi elektrik ihtiyacı karşılanıyor. Gündüz elde edilen enerji depolanarak gece de çadırlara enerji sağlanıyor.

ASPİLSAN Enerji, güneş panelleriyle çadırlara enerji sağlıyor Tam Boyutta Gör

ASPİLSAN’dan taşınabilir güç kaynağı: Turna

ASPİLSAN Enerji, güneş panelleriyle çadırlara enerji sağlıyor Tam Boyutta Gör
Depremlerden sonra "Turna" ismini verdikleri mini bir depolama cihazı da geliştirdiklerini belirten Özsoy, "Bu önemli bir enerji depolama cihazı. Hem şehir cereyanı gibi elektrik alabiliyorsunuz hem de doğru akım alıp cep telefonunuzu şarj edebiliyorsunuz. Buradaki vatandaşlarımızın istifade etmesi için özel olarak tasarlandı. Aynı zamanda da ışıldak olarak da kullanılabiliyor. Bunu da yaklaşık bir hafta içerisinde tasarlayıp bölgeye getirdik. Seri olarak üretip göndereceğiz. Bölgedeki vatandaşlarımız kullanmış olacak." değerlendirmesini yaptı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim