Anlık Bildirim

Artık son paylaşımlar gözünüzden kaçmayacak: Instagram son gönderileri pop-up olarak gösterecek

Popüler sosyal medya uygulaması Instagram, akıştaki gönderilerin gösterimi için yeni bir değişikliğe gidiyor. Artık en son paylaşılan gönderiler, pop-up olarak karşınıza çıkabilir.

Artık son paylaşımlar gözünüzden kaçmayacak: Instagram son gönderileri pop-up olarak gösterecek Tam Boyutta Gör

Popüler sosyal medya uygulaması Instagram, kullanıcıların son gönderileri gözden kaçırmasına engellemek için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Yapılacak yeni güncellemeyle birlikte en son paylaşılan gönderiler, tıpkı bir bildirim gibi pop-up şeklinde karşınıza çıkabilir.  

Instagram pop-up özelliğiyle birlikte son paylaşımlar gözden kaçmayacak

Tersine mühendislik uzmanı olan Jane Manchun Wong tarafından keşfedilen bu özellikle birlikte, kullanıcıların son gönderileri gözden kaçırmasının önüne geçilecek. 

Fark edilen bu özellik, Instagram tarafından yapılan ilk değişiklik değil. Zira akıştaki kullanıcı deneyimini arttırabilmek için daha önce de güncellemeler yapılmıştı.

2016 yılında akıştaki video ve fotoğrafların gösterimi için algoritma güncellemesine giden Instagram, gönderileri kulanıcıların etkileşim derecelerine göre bir sıralama yaparak akışta göstermeye başlamıştı. Şirketin yapmış olduğu bu güncelleme, gönderilerin kronolojik olarak listelenmesinin önüne geçince, kullanıcı tarafında tepkilere neden oldu. 

Bunun üzerine 2018 yılında yeni bir güncelleme yayınlayan sosyal medya devi; kullanıcılardan gelen tepkiler üzerine "Yeni gönderiler" butonu ekleyerek, son gönderilerin bir kısmını akışın başında göstermeye başladı. Ayrıca kullanıcıların son 48 saat içerisinde paylaşılan tüm gönderileri gördüklerinde, akışa bununla ilgili de bir uyarı eklendi. 

Artık son paylaşımlar gözünüzden kaçmayacak: Instagram son gönderileri pop-up olarak gösterecek

Ancak tüm bu gelişmelere rağmen Instagram akışındaki gönderiler, Facebook'da olduğu gibi tam anlamıyla kronolojik olarak listelenmiyor. Jane Manchun Wong tarafından keşfedilen pop-up özelliği ise en azından son gönderilerin gözden kaçmasına engel olacak. 

Kullanıcılar pop-up ekranındaki "Gönderileri göster" butonuna tıklayarak, en son paylaşılan gönderileri görüntüleyebiliyor. Instagram pop-up özelliğinin ne zaman kullanıma sunulacağı ise henüz bilinmiyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim