Anlık Bildirim

Apple Watch satışları İsviçre saat endüstrisinin toplamını geçti

Saat denilince akla ilk gelen ülke olan İsviçre satış konusunda Apple'ı geçemedi. Apple Watch satışları Swatch, Tissot ve TAG Heuer gibi markaların yer aldığı İsviçreli üreticilerin toplamını geçti.

Apple Watch satışları İsviçre saat endüstrisinin toplamını geçti Tam Boyutta Gör

Strategy Analytics isimli araştırma şirketinin verilerine göre Apple geçtiğimiz yıl tüm İsviçre saat endüstrisini geride bıraktı.

Apple'ın akıllı saati dünya genelinde 30.7 milyon adet satarken, Swatch, Tissot ve TAG Heuer gibi dünya devlerinin de içerisinde yer aldığı tüm İsviçreli üreticiler toplam 21.1 milyon saat satabildi.

Strategy Analytics tarafından yayınlanan veriler, Apple Watch satışlarının bir yıl içerisinde yüzde 36 oranında arttığını gösteriyor. 2018'de 22.5 milyon adetlik satış gerçekleştirilmişti.

Apple Watch satışları İsviçre saat endüstrisinin toplamını geçti Tam Boyutta Gör

Gençler akıllı saat tercih ediyor

Buna karşın saat denilince akla ilk gelen ülke olan İsviçre merkezli üreticilerin toplam satış miktarında yüzde 13'lük düşüş söz konusu. Yapılan satışlar yıllık bazda 24.2 milyon adetten 21.1 milyon adede gerilemiş durumda.

Analistler, analog kol saatlerinin belirli bir yaşın üzerindeki tüketiciler arasında popüler olduğunu, ancak gençlerin artık tercihlerini akıllı saatlerden yana kullandığını söylüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim