Anlık Bildirim

Apple Watch satışları düşüşte

Canalys analistlerinin hazırladığı rapora göre Apple Watch satışlarında düşüş var. Akıllı saat sevkiyatlarında iyi bir grafik çizen Huawei ise ilk çeyrekte Samsung'u geçti.

Apple Watch satışları düşüşte Tam Boyutta Gör

Canalys analistleri, akıllı saat pazarının son durumuna ilişkin bir rapor hazırladı. 2020'nin ilk çeyreğini kapsayan veriler, koronavirüs (Covid-19) pandemisine rağmen pazarın %12 büyüdüğünü ve toplam sevkiyatın 14.3 milyon adede ulaştığını ortaya koydu.

Apple tartışmasız şekilde pazar lideri konumunda ancak şirketin satışları %13 oranında düştü. Genel tablo, Cupertinolu devin sıkıntılı bir ilk çeyrek performansı sergilediğini gösteriyor. Canalys Analisti Vincent Thielke'ye göre Apple müşterilerinin AirPods'u 'olmazsa olmaz' bir aksesuar olarak görmeye başlaması Apple Watch'un rüzgarını yavaşlattı.

Apple Watch satışları düşüşte Tam Boyutta Gör

Huawei, Samsung'u geçti

Buna rağmen Apple hala pazarın %36.3'lük kısmını elinde bulunduruyor. Şirket ilk çeyrekte 5.2 milyon akıllı saat sevkiyatı gerçekleştirdi. Huawei ise sevkiyat oranını %113 artırarak Samsung'u geride bıraktı. Çinli şirket %14.9'luk pazar payı ve 2.1 milyon adetlik sevkiyatla ikinci sırada.

Üçüncülüğe gerileyen Samsung, 1.8 milyon akıllı saat sattı ve sevkiyatlarını %46 oranında artırdı. İlk beşte Garmin ve Fitbit de yer alıyor. Bu şirketler de sırasıyla 1.1 milyon ve 900 bin sevkiyat rakamlarına ulaştı. Apple'ın satışlarında durgunluk olmasa akıllı saat pazarındaki büyüme şüphesiz ki daha fazla olacaktı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7080 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı saat, Apple Watch ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim