Anlık Bildirim

Apple Watch kandaki oksijen seviyesini ölçmeye başlayabilir

Apple'ın akıllı saat serisi Apple Watch, internete sızdırılan bilgiye göre yakında kandaki oksijen seviyesinin de ölçmeye başlayabilir. Bu ölçüm için genelde ekstra bir sensör kullanılıyor.

Apple Watch kandaki oksijen seviyesini ölçmeye başlayabilir Tam Boyutta Gör

Apple Watch, yakın gelecekte düzensiz kalp ritminin dışında farklı metrikleri de ölçmeye başlayabilir. 9to5Mac’e sızdırılan bilgilere göre Apple, kandaki oksijen seviyesini de ölçecek bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu ölçüm sonucu oksijen değeri belirli bir miktarın altına inerse, tıpkı kalp ritmi bozukluğunda aldığınız gibi bir bildirim alarak durumdan haberdar edileceksiniz. Apple’ın bu ölçüm için şimdilik ekstra bir sensöre ihtiyaç duyup duymayacağı bilinmiyor.

Yine sızıntıya göre, firma EKG fonksiyonunu geliştirmeye devam ediyor. Bu geliştirmelerin sonrasında Apple Watch, 100 ile 120 bpm seviyesinde sonuçları isabetli şekilde gösterebilecek.

Apple Watch’ın sonraki jenerasyonunda yeni özelliklerin çıkıp çıkmayacağına dair herhangi bir kesinlik yok. Yazılımsal olarak eklenebilecek bir özellik olduğuna karar verilirse de bu güncellemenin ne zaman geleceği bilinmiyor. Apple, saatine özellikleri şimdiye kadar hep sonradan eklemeyi tercih etmiş olsa da bu özellikleri çoğu zaman en stabil hâlinde sunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim