Anlık Bildirim

Apple, uzamsal ses desteğini kullanamayacak olan ürünlerini güncelledi

Apple, Dolby Atmos ve Apple Music Spatial Audio gibi uzamsal ses desteği konusunda destek alamayacak belirli cihazlar hakkındaki konulara ışık tuttu. Detaylar haberimizde...

Apple, uzamsal ses desteğini kullanamayacak ürünleri açıkladı Tam Boyutta Gör

Apple, iPhone XR, iPad mini 5, iPad Air 3 ve 6. ve 8. Nesil iPad’lerin yerleşik hoparlörlerinin 3D ses formatını desteklemeyeceğini söyleyen bir destek belgesini güncelledi.

Güncellenen sayfaya, iPhone XS veya sonraki modellerde (iPhone SE hariç), iPad Pro 12.9 inç (3.nesil veya sonraki sürüm), iPad Pro 11 inç. veya iPad Air (4.nesil) üzerindeki yerleşik hoparlörler yazıldı.

Destek belgesinde daha önce iPhone XR veya sonraki modellerin yerleşik hoparlörler kullanarak Dolby Atmos’u destekleyeceği belirtilmiş olduğundan, Apple’ın bu son değişiklikleri akıllarda kafa karıştırıcı bir durum yarattı. Aynı şey iPad mini 5 ve giriş seviyesi iPad’ler için de söylenmişti.

Hoparlör desteği olmayan cihazlar, uyumlu kulaklıklar ile özelliği kullanabilecek !

Hoparlör desteği olmamasına rağmen, uyumlu olmayan cihazlara sahip kullanıcılar, AirPods, AirPods Pro, AirPods Max ve bir dizi Beats by Dre ürünü gibi kulaklıkları kullanarak Dolby Atmos ve Spatial Audio destekli dinlemeler yapabilecek.

Apple destek belgesindeki mevcut değişiklik ilk olarak yazar ve editör Holger Eilhard tarafından fark edildi.

Apple, geçtiğimiz günlerde ayrıca, uzamsal ses ve kayıpsız akış özellikleri mevcut olan Apple Music sürümünü Android cihazlar için yayınladı. Ancak, uzamsal ses ‘’uyumlu’’ Android cihazlarda çalışacak olsa da, bunların hangi modeller olduğu şu anda netlik kazanmış değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim