Anlık Bildirim

Apple M1 işlemcili yeni Mac'ler harici ekran kartı desteği sunmuyor

Apple M1 işlemcili Mac'lerin eGPU desteği sunmadığı ortaya çıktı. Şirketin yeni bilgisayarları şimdilik kendi entegre grafik işlemcilerinin performansıyla sınırlı kalacaklar.

Apple M1 işlemcili yeni Mac'ler harici ekran kartı desteği sunmuyor Tam Boyutta Gör

Apple dün düzenlediği etkinlikte Mac’ler için tasarladığı ilk özel işlemcisini tanıtmıştı. Şirket duyurunun hemen ardından da M1 olarak adlandırılan işlemciyle donatılmış yeni MacBook Pro, MacBook Air ve Mac mini modellerini sahneye çıkardı.

Apple tarafından resmiyet kazandırılan yeni Mac'lerin harici ekran kartı (eGPU) desteği sunmadığı ortaya çıktı. Yeni ürünlerle uyumlu aksesuar listesinde Blackmagic eGPU yer almıyor. Ancak aynı harici ekran kartı Intel MacBook Pro modelleriyle uyumlu görünüyor.

Apple M1 işlemcili yeni Mac'ler harici ekran kartı desteği sunmuyor Tam Boyutta Gör

Apple da onayladı

Bunla birlikte Blackmagic eGPU sayfasında da Apple M1 uyumluluğundan söz edilmediğini belirtelim. Apple, M1 tabanlı yeni Mac'lerin harici ekran kartı desteği sunmadığını resmi olarak onayladı. Ancak şirket bunun nedenini açıklamadı.

Apple M1 işlemcili yeni Mac'ler harici ekran kartı desteği sunmuyor Tam Boyutta Gör

Şu anda eGPU seçeneği mevcut olmadığından yeni Mac'ler kendi entegre grafik çözümlerinin sunduğu performansla yetinmek zorunda kalacaklar. Apple, M1 yonga setindeki 8 çekirdekli GPU'nun bugüne kadar tasarladığı en gelişmiş grafik işlemcisi olduğunu iddia ediyor.

Kaynakça https://techcrunch.com/2020/11/10/macs-with-the-m1-chip-do-not-support-egpus/ https://www.macrumors.com/2020/11/10/m1-macs-not-compatible-with-egpus/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8399 kez okundu.
8 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, m1 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim