Anlık Bildirim

Apple, kullanıcının eline uyacak şekilde boyutlandırılabilen mouse patenti aldı

Teknoloji devi Apple, entegre motoru sayesinde kullanıcıların eline göre şekil değiştirebilen bir mouse patenti aldı. Ayrıca geliştirilen mouse'un dokunsal geri bildirim sağlayacağı da belirtilmiş.

Apple, kullanıcının eline uyacak şekilde boyutlandırılabilen mouse patenti aldı Tam Boyutta Gör

Mouse gibi çevre birimleri, genel olarak tek bir boyuta uygun olacak şekilde tasarlanmakta. Ancak bazen Apple'ın aldığı yeni mouse patenti, ele göre boyutlandırılabilecek ve geri bildirim sağlayabilecek bir cihaza işaret ediyor.

El büyüklüğüne göre şekillenecek

Yeni keşfedilen Apple patenti, kullanıcıların mouse kullanım şeklini değiştirebilecek teknolojileri içeriyor. Patentte yer alan bilgilere göre şirket, mouse'un gövdesine ekleyeceği Aktüatör olarak adlandırılan motorla, mouse'un farklı el büyüklüklerine göre yeniden şekillenmesini sağlayacak. Konuyla ilgili açıklama ise şu şekilde yapılmış:

"Mouse'un profil şekli veya eğriliği bir kullanıcının eline uyacak şekilde optimize edilmiştir. Mouse, eğriliğin kullanıcının el konturuyla eşleşip eşleşmediğini belirlemek için çeşitli sensörler içerebilir ve Mouse'un şekli de buna göre değiştirilebilir."

Apple, kullanıcının eline uyacak şekilde boyutlandırılabilen mouse patenti aldı

Apple, farklı el boyutlarına göre şekil değiştirecek Mouse fikrini ilk ortaya atan şirket değil. Daha öcen Mad Catz adlı şirket de benzer bir mouse modelini tasarlamıştı. Apple'ın patentini aldığı teknolojinin somut olarak hayatımıza girip girmeyeceğini ise şu aşamada kestirmek oldukça zor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim