Anlık Bildirim

Apple, Koronavirüs nedeniyle çevrimiçi iPhone satışlarına sınırlama getirdi

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle fiziksel mağazalarını kapatmak zorunda kalan Apple'ın, iPhone modellerinin çevrimiçi satışına sınırlama getirdiği ortaya çıktı.

Apple, Koronavirüs nedeniyle çevrimiçi iPhone satışlarına sınırlama getirdi Tam Boyutta Gör

Koronavirüs salgınının paniği tüm hızıyla devam ederken, dünya çapındaki tüm fiziksel mağazalarını 27 Mart tarihine dek kapatan Apple, çevrimiçi iPhone satışlarına birçok ülkede sınırlama getirdi.

Benzer uygulama 2007 yılında da olmuştu

Gelen bilgilere göre Apple'ın çevrimiçi mağazasından, ABD, Çin ve Rusya başta olmak üzere birçok ülkedeki kullanıcılar en fazla iki adet aynı modelde iPhone alabiliyorlar. Şirket böyle bir sınırlandırmayı en son 2007 yılında ilk iPhone modeli piyasaya çıtkığında yapmış ve insanların çok sayıda iPhone satın alarak tekrar satmasını engellemek istemişti.

Apple, Koronavirüs nedeniyle çevrimiçi iPhone satışlarına sınırlama getirdi Tam Boyutta Gör

Hong Kong, Tayvan ve Singapur'daki kullanıcılar için de geçerli olan bu sınırlamanın, ülkemizde henüz uygulanmadığı görülüyor. Zira Apple'ın çevrimiçi satış sayfasında yaptığımız kontrollerde, aynı iPhone modelinden 6 adete kadar alabileceğimizi gördük. Ancak şirketin önümüzdeki günlerde Türkiye'de de böyle bir sınırlama yapıp yapmayacağı konusu ise şimdilik muamma. Apple'ın konuyla ilgili olarak henüz resmi bir açıklama yapmadığını da belirtelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim