Anlık Bildirim

Apple'ın microLED üreticisi Plessey'i satın alma girişimine Facebook engeli

Sızan yeni bir rapor, Apple'ın önümüzdeki dönemde piyasaya sürmeyi planladığı artırılmış gerçeklik cihazları için Plessey'i satın almayı düşündüğünü ortaya çıkardı.

Apple'ın microLED üreticisi Plessey'i satın alma girişimine Facebook engeli Tam Boyutta Gör

The Information'a göre Apple, yakın gelecekte piyasaya sürmeyi planladığı artrılmış gerçeklik (AR) ürünlerinde kullanmak üzere İngiltere merkezli MicroLED üreticisi Plessey'i satın almayı düşünüyordu ancak işler istediği gibi gitmedi.

Apple'ın planları suya düştü

Yayınlanan rapora göre Plessey'i satın almak isteyen Apple'ın önüne Facebook engeli çıktı. Zira, Plessey'in Facebook ile özel bir lisans anlaşması yaptığı ve olası bir satın almanın bu anlaşmaya aykırı olduğu belirtiliyor. Yapılan özel anlaşmaya göre Plessey'in önümüzdeki yıllarda üreteceği teknolojilerin ilk alıcısı Facebook olacak.

Apple'ın microLED üreticisi Plessey'i satın alma girişimine Facebook engeli Tam Boyutta Gör

Facebook'un Plessey'i özel bir sözleşme ile bağlamış olması, önümüzdeki yıllarda giyilebilir teknoloji sektöründe Google ve Apple karşısında şirkete bir avantaj getirebilir. Apple'ın ise gerçekleşmeyen bu satın alma sonrasında planlarını hangi yönde yapacağı şimdilik kestirilemiyor. Zira teknoloji devinin, 2022 veya 2023 yılına kadar giyilebilir ürünlerini piyasaya sürmesi bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim